Golul lui Nicolae Stanciu a făcut înconjurul lumii! Reacția UEFA, după capodopera căpitanului României

Nicolae Stanciu (31 de ani) a deblocat tabela din meciul România – Ucraina, grație unui gol absolut superb marcat de la distanță.

Nicolae Stanciu, cel mai frumos gol al turneului de până acum

În minutul 29, Nicolae Stanciu a declanșat fiesta în tribune printre suporterii români. Căpitanul primei reprezentative a șutat impecabil din afara careului, iar mingea s-a oprit în vinclul porții lui Lunin.

Reușita lui Stanciu a ajuns rapid în presa internațională, iar UEFA, precum și publicații precum Marca sau L’Equipe au ținut să-l laude pe mijlocașul României.

  • „Golul incredibil al lui Stanciu face diferența la pauză”, a notat UEFA.
  • „Căpitanul României a lovit mingea cu toată dorința, iar mingea a sărutat plasa”, au scris spaniolii de la Marca. 
  • „Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean”, a descris execuția cotidianul francez L’Equipe. 
  • „Ce gol pentru căpitanul României. Au presat defensiva Ucrainei și l-au hrănit pe Stanciu, care a avut multe de făcut, dar a trimis mingea cu efect de la 20 de metri”, a fost reacția englezilor de la Telegraph. 

Nicolae Stanciu, al 5-lea căpitan din istoria României la EURO

Pe lângă golul superb marcat în poarta Ucrainei, Nicolae Stanciu a intrat direct în istoria naționalei României. Concret, mijlocașul a devenit al cincilea căpitan din istorie al primei reprezentative în cadrul unui Campionat European.

Costică Ștefănescu (EURO 1984), Gică Hagi (EURO 1996 și 2000), Cristi Chivu (EURO 2008) și Vlad Chiricheș (EURO 2016) sunt ceilalți jucători care au purtat banderola la EURO pentru naționala României.

Nicolae Stanciu și ceilalți căpitani ai României la EURO / Foto: frf.ro

Totodată, Nicușor Bancu este primul fotbalist de la Universitatea Craiova care a fost titularizat la un turneu final după o pauză de 40 de ani.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare