Sign in / Join

Gino Iorgulescu are milă față de Rapid. Un nou termen: 20 iulie!

428
0
Share:

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că forul pe care îl conduce face tot posibilul să ajute clubul Rapid pentru a evolua în ediția următoare a Ligii 1.

gino

„Situația financiară i-a adus pe cei de la Rapid în această situație. Dacă cei care au gestionat clubul nu au putut să țină gruparea în insolvență sau să o scoată din insolvență, atunci e numai vina lor. Noi facem tot posibilul să-i ajutăm, mai ales că și-au câștigat dreptul sportiv de a promova. Dar, dacă se declară falimentul, noi nu mai avem ce face”, a spus Iorgulescu.

Adunarea Generală a LPF a hotărât să se ia o decizie în privința acceptării sau nu a formației Rapid în Liga 1 pe 20 iulie, când Curtea de Apel București va analiza cazul giuleștenilor.

Justin Ștefan: „Meritul sportiv stabilește echipa promovată”

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a explicat că principalul impediment pentru care Rapid nu poate evolua în ediția viitoare a Ligii 1 în cazul în care nu se suspendă hotărârea de faliment este faptul că nu poate semna contracte cu jucătorii: „Ne aflăm într-o situație atipică. În mod normal, meritul sportiv stabilește echipa promovată în Liga 1. Clubul Rapid se află azi în faliment pentru că există o hotărâre a instanței competente în acest sens. Ea este executorie, asta înseamnă că azi Rapid se află în dizolvare și nu poate semna contracte cu fotbaliști pentru sezonul următor al Ligii I. Dar noi nu ne grăbim și așteptăm să se soluționeze cererea de suspendare a hotărârii de faliment până la 21 iulie”.

  • Ștefan a adăugat că, în cazul în care, la termenul din 20 iulie, Curtea de Apel București respinge cererea de suspendare a hotărârii de faliment, în locul formației Rapid va evolua în sezonul următor ACS Poli Timișoara, echipă retrogradată la finalul ediției trecute a Ligii 1.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER