Gigi Becali a dezvăluit tot! Cât a plătit de fapt pentru transferul lui Marius Ștefănescu și momentul în care jucătorul l-a convins pe deplin: „Am făcut negociere dublă”. Cum a reacționat când fost întrebat despre transferul lui Mitriță: „Dădeam două-trei milioane pe el”

Gigi Becali a dezvăluit în urmă cu doar câteva zile că le-a plătit suma de 1.3 milioane de euro celor de la Sepsi Sf. Gheorghe pentru transferul lui Marius Ștefănescu.

Ulterior, în spațiul public a apărut informația conform căreia clubul covăsnean a încasat doar jumătate din această sumă, întrucât 50% din drepturile federative ale jucătorului erau deținute de echipa care l-a crescut, Viitorul Cluj „Mihai Georgescu”, patronată de Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo.

Gigi Becali a dezvăluit suma exactă pe care a plătit-o pentru transferul lui Marius Ștefănescu de la Sepsi

Acum, în cursul zilei de vineri, patronul de la FCSB a revenit asupra acestui subiect și a explicat că cei de la Sepsi au primit până la urmă mai mult de 650.000 de euro pentru această tranzacție, pentru că el s-a ocupat să negocieze separat cu reprezentanții celor de la Viitorul Cluj.

Pe de altă parte, în momentul în care i s-a transmis că este posibil ca Marius Ștefănescu să se dovedească a fi un soi de „Alex Mitriță 2” prin prisma temperamentului, Gigi Becali a dezvăluit că ar fi fost dispus să plătească o sumă importantă în această vară pentru transferul fotbalistului de la Universitatea Craiova.

Nu s-a ajuns însă la un astfel de scenariu, dar finanțatorul campioanei României a explicat că nu are regrete din această cauză, pentru că este convins că Ștefănescu va da un randament excelent la FCSB în sezonul viitor.

„Am vrut să vă explic două lucruri. Sepsi a luat un milion și 10 mii de euro, deci nu a luat jumătate, am făcut negociere dublă, negociere cu Sepsi, negociere cu Georgescu (n.r. clubul care mai avea procente din viitorul transfer al lui Ștefănescu). S-au înțeles cluburile.

Celălalt lucru, trebuia să vă corectez, ați spus că o primărie bagă 40 de milioane de euro. Nu se poate nici teoretic, nici practic. Nu are primăria 800 de milioane buget. Aveați informația, dar stați prost cu matematica. Și dacă bagă 40 de milioane și tot nu ia campionatul. Să vină acum unul să bage 40 de milioane la Dinamo sau la nu știu cine, să vedem dacă ia campionatul. Nu e sigur că îl ia. Eu zic că aveți dreptate aici. Acum a apărut o nouă lege-regulament, că dacă nu ai cinci jucători români pe teren nu mai primești bani.

Comparația cu Alex Mitriță de la Universitatea Craiova

Ștefănescu nu concurează cu nimeni. El va fi cel mai bun de la Steaua (n.r. FCSB) în următorul sezon. Ați dat exact faza care m-a convins să dau banii pe el (n.r. un gol spectaculos marcat de Ștefănescu într-un meci Sepsi – CFR Cluj). Nu face niciun jucător niciodată așa ceva (n.r. despre acuzațiile de non-combat legate de partidele cu FCSB din sezonul trecut). El avea 10.000 la Sepsi și i-am dat 17.000.

Eu dădeam și bani pe Mitriță, eram capabil să dau două-trei milioane pe Mitriță. Așa am luat un Mitriță doi pe un milion trei sute de mii. Poate Mitriță e mai tehnic și ăsta (n.r. Marius Ștefănescu) poate e mai inteligent, mai executant”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare