Gest de totul sau nimic înainte de Dinamo – Csikszereda! Alb-roșii, la mila rivalelor din campionat!

Situația din apărarea lui Dinamo este una foarte complicată, iar meciul tur al barajului cu Csikszereda este programat la câteva zile distanță, pe data de 20 mai. Duelul va avea loc pe Arena Națională, începând cu ora 20:00, iar fanii „câinilor” au luat cu asalt casele de bilete.

Având în vedere faptul că defensiva dinamovistă nu se prezintă bine, cu experimentatul Răzvan Patriche suspendat în urma celui de-al doilea galben încasat în meciul cu UTA, gruparea bucureșteană a apelat la o adversară din competiția internă.

Apărarea lui Dinamo, în pioneze contra lui Csikszereda!

Pe data de 14 aprilie, Dinamo a întâlnit-o pe Poli Iași pe teren propriu, pe „Arcul de Triumf”. „Câinii” lui Zeljko Kopic s-au impus dramatic, în prelungiri, după reușita lui Ahmed Bani. Totuși, cea mai importantă fază a acelei întâlniri s-a petrecut în minutul 36, atunci când Josue Homawoo, fundașul lui Dinamo, l-a lovit brutal, cu capul în ceafă, pe Luca Mihai.

Tânărul de 20 de ani din tabăra lui Tony a fost transportat la spital în stare gravă, cu multiple fracturi craniene în zona urechii drepte.

Ovidiu Hațegan, „centralul” acelui meci, i-a acordat doar galben lui Homawoo, spre exasperarea jucătorilor și staff-ului din Copou. Ulterior, arbitrul și-a prezentat scuzele cu privire la decizia sa eronată.

Starea lui Luca Mihai s-a ameliorat pe zi ce trece. Acesta mai prezintă problemă, atât la ochi, cât și la ureche.

„Mi se mai înfundă urechea, cu ochiul drept văd dublu în multe momente, dar sunt optimist. Medicii spun că e ceva normal și că mai am nevoie de repaus încă 3-4 săptămâni. Între timp, am început să mai fac acasă abdomene, flotări, stau în «placă». Până acum câteva zile nu puteam fiindcă aveam amețeli de la efort. Acum sunt mai bine”, a dezvăluit Luca Mihai, conform gsp.ro

Ieșenii au solicitat suspendarea lui Josue Homawoo, iar comisiile din cadrul Federației Române de Fotbal ar fi trebuit să judece speța în cursul acestei zile. Apărătorul lui Dinamo ar fi riscat o suspendare de minim două jocuri, ceea ce ar fi însemnat că Zeljko Kopic nu s-ar fi putut baza pe el în tur (20 mai). A doua manșă a barajului va avea loc pe 27 mai, la Miercurea Ciuc. Având în vedere acest context, alb-roșii au apelat la bunăvoința lui Luca Mihai.

„Mi-au zis că au probleme”

Tânărul jucător al ieșenilor a povestit că dinamoviștii au recurs la un gest ce indică în mod clar nivelul de disperare la care au ajuns, cu Velkovski accidentat și Patriche eliminat. Bucureștenii au luat legătura cu Luca Mihai, cerându-i acestuia să discute cu șefii lui Poli Iași, în ideea în care aceștia își vor retrage sesizarea împotriva togolezului.

Luca Mihai a dat dovadă de un caracter colosal, nedorind să pună în pericol șansele lui dinamo de a rămâne în SuperLiga. De asemenea, l-a „taxat” pe Homawoo pentru că nu a luat legătura cu el ulterior întâmplării nefericite de pe „Arcul de Triumf”.

„Recent m-au contactat cei de la Dinamo, să mă roage să vorbesc cu conducerea de la Poli Iași, să-și retragă sesizarea împotriva lui Homawoo. Mi-au zis că au probleme, că nu au cu cine să joace în apărare, la baraj. Cei de la Poli Iași au lăsat la alegerea mea această decizie.

Iar eu am fost de acord să retragem acțiunea împotriva lui Homawoo. Am făcut-o pentru că iubesc fotbalul, dar și ca să-i dau o lecție de bun-simț lui Homawoo, care nu m-a căutat deloc, să vorbim ca de la fotbalist la fotbalist, să se intereseze de starea mea. Nu i-a păsat.

În plus, nu vreau ca soarta unei echipe să se decidă la comisii, ci pe teren. Iar Dinamo e un club mare, de tradiție și trebuie să-și apere șansele pe gazon”, a adăugat Luca Mihai, potrivit sursei menționate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare