Sign in / Join

Generația Diaspora, soluția pentru C.M. 2018

Share:

Echipa națională a mers la turneul final al C.E. fără un staff tehnic capabil și continuă să rămână orfană și după ce a părăsit rușinos (un singur punct în trei partide, 0-1 cu Albania în ultimul joc!) întrecerea din Franța. De toate acestea a fost acuzat Anghel Iordănescu, nicidecum cel responsabil cu această jalnică alegere.

Vlad-Dragomir

Răzvan Burleanu, căci despre el este vorba, a mers pe mâna unui selecționer depășit, un nume făcut mare în fotbal de geniul lui Hagi (SUA ’94) și inspirația lui Duckadam (Sevilla ’86); fără cei doi, astăzi am fi avut un general mai puțin în Armata Română.

Cu o națională în pericol de a coborî în a patra categorie valorică, FRF a preferat să viseze cai verzi pe pereți când putea să folosească Euro 2016 ca pe o trambulină pentru Cupa Mondială din 2018. Tehnocrații de la Casa Fotbalului s-au lăsat păcăliți de nulitățile Torje, Popa sau Tătărușanu în loc să mizeze pe viitor. Din urmă vine puternic ceea ce putem numi generația Diaspora, copiii românilor plecați la muncă în străinătate și care au reușit la marile academii din Occident. Avem căpitani la juniorii lui Real Madrid, există un talent (Vlad Dragomir) care l-a uimit pe marele Wenger și a fost chemat să debuteze pentru Arsenal etc, aria de selecție există, trebuie doar ca așa-zișii specialiști ai Federației să știe unde să caute.

„Europeanul” se apropie de final, iar la echipa națională încă nu există selecționer și nici vreun plan creionat pentru preliminariile C.M. 2018. De ce? Din exterior se vede că FRF s-a scindat în două tabere și asta din cauza dictaturii pe care vrea să o instaureze Răzvan Burleanu. Protejatul lui Vasile Dâncu (dar și partenerul său de afaceri) mizează pe un antrenor străin, variantă prezentată oficial în conferința de presă de luni. Pe de altă parte, Comisia Tehnică a Federației consideră că cea mai bună variantă o reprezintă un român, care cunoaște atât jucătorii, cât și realitatea din Liga 1.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER