Sign in / Join

FRF predă matematica elevilor de clasele I-IV

525
0
Share:

Să-i pupi, nu alta: jucătorii echipei naționale vor preda matematica elevilor din clasele primare! Pare greu de crezut, dar aceasta este ultima inițiativă pusă la cale de FRF.

14590732924799745f

Federația a lansat, ieri, la Cluj, cu ocazia „amicalului” dintre România şi Spania, un manual auxiliar de matematică pentru clasele primare, parte a unui program prin care FRF îşi propune combaterea abandonului şcolar.
Răzvan Burleanu este convins că, grație acestui proiect, copiii vor descoperi tainele matematicii în paralel cu aprofundarea noțiunilor de bază din fotbal. „Am lansat un manual auxiliar de matematică pentru clasele primare, o culegere de exerciţii, parte a programului naţional «FRF susţine educaţia», care îşi propune să aducă împreună autorităţi, profesori, elevi şi fotbalişti pentru a combate abandonul şcolar. Fotbalul şi matematica nu se exclud. Prin acest proiect, copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea oportunitatea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv. În contextul în care tot mai mulţi pedagogi şi părinţi sunt îngrijoraţi de programa şcolară, care devine tot mai greu de asimilat de către copii, FRF contribuie la o abordare nouă a educaţiei prin fotbal”, a declarat Burleanu.
La antrenamentul oficial de sâmbătă seară, componenții echipei naţionale au purtat tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezentau numerele de pe tricourile lor de joc. Claudiu Keşeru, ambasadorul proiectului FRF, a declarat că este plăcut surprins de această iniţiativă modernă: „Copiii ne spuneau că, dacă profesorii ar prezenta altfel materia, dacă manualele ar fi mai atractive, alta ar fi tragerea lor către şcoală. În vacanţe, copiii au exerciţii de făcut, așa că de ce să nu facem exerciţii cu o paralelă în fotbal, să le facem cu plăcere?!”.
Noul manual va putea fi achiziţionat de către părinţi şi profesori din toamna anului 2016.

Exerciții cu Raț și Stancu

Printre problemele care apar în manualul de matematică se numără unele în care figurează jucătorii naţionalei de fotbal. Exemplu de exercițiu găsit în culegerea „profesorului” Torje: „Bogdan Stancu şi Florin Andone au înscris 28 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?”. Sau: „Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keşeru, Gabriel Torje şi Răzvan Raţ au alergat împreună 50 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raţ şi cu 5 mai mulţi decât Keşeru. Află câţi kilometri a alergat fiecare dintre cei trei tricolori”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER