FOTO EXCLUSIV | No pyro no party! Huliți în țară, ultrașii români au fost în formă maximă la meciul cu Ucraina de la EURO 2024!

Ultrașii români au făcut show la meciul naționalei cu Ucraina, primul al grupei E de la EURO 2024, disputat luni pe „Allianz Arena” din Munchen.

Peste 30.000 de compatrioți au fost prezenți pe stadion la această partidă și au creat o atmosferă de senzație pe tot parcursul jocului, ajutați în mod evident și de evoluția mult peste așteptări avută de jucătorii lui Edi Iordănescu, cei care și-au surclasat adversarii la toate capitolele și au marcat trei goluri, două dintre ele fiind cu adevărat de excepție, semnate de Nicolae Stanciu și Răzvan Marin.

Ultrașii români au făcut spectacol la meciul cu Ucraina de la EURO 2024, folosind inclusiv anumite materiale pirotehnice

În contextul bine cunoscut în care în România există o mare polemică legată de modul în care se manifestă galeriile echipelor de fotbal, anumiți suporteri români care au făcut deplasarea la Munchen pentru jocul de luni au întâmpinat mari probleme în aeroport și au acuzat că acest lucru s-a întâmplat cu „complicitatea” FRF și a statului român.

În aceste condiții, este de notat faptul că ultrașii români au reușit la acest meci cu Ucraina să introducă și câteva torțe pe care le-au aprins în diferite momente ale jocului, în special după golurile marcate de „tricolori”.

Niciuna dintre ele nu a ajuns însă pe gazon, iar elementul pirotehnic a contribuit din plin de această dată la spectacolul din tribune, care a fost apreciat de toți jucătorii echipei naționale, dar și de selecționerul Edi Iordănescu, ei exprimându-se în acest sens la finalul meciului.

Mesaj ferm pentru UEFA după evenimentele petrecute înainte de startul jocului de la Munchen

Pe de altă parte, suporterii români au afișat și un mesaj de dezaprobare față de evenimentele petrecute înaintea partidei. Ei au scris pe diferite bannere, în mai multe limbi, „Libertate pentru ultras”.

Ulterior, pe pagina de Facebook a celor de la „Uniți Sub Tricolor”, a fost postată și explicația acestui demers: „Represiunea exercitată de UEFA și poliție împotriva tuturor ultrașilor europeni prezenți la EURO 2024 nu o să ne oprească niciodată. Ultras un mod de viață! ULTRAS LIBERI!”.

Trebuie însă menționat și faptul că în repriza secundă s-a petrecut și un moment nedorit, atunci jocul a fost întrerupt pentru câteva secunde pentru că un fan român a intrat pe gazon pentru a-și saluta favoriții, mânat de jocul excelent prestat de aceștia, care la acel moment conduceau deja cu 3-0, scor care de altfel s-a înregistrat pe tabela de marcaj și la final.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare