Sign in / Join

Fotbalul francez, în aer: Deschamps, anchetat de justiție!

Share:

Didier Deschamps, actualul selecţioner al Franţei, este vizat de o expertiză judiciară referitoare la plecarea sa de la Olympique Marseille, în 2012, scrie „Le Journal du Dimanche”.

didier-deschamps

Deschamps a părăsit OM în 2012 şi este bănuit că ar fi primit plăţi necuvenite. Un judecător din Marsilia a dispus, în decembrie 2015, o expertiză privind activele corporative ale clubului, potrivit „Le Journal du Dimanche”. Justiţia îl suspectează pe selecţionerul Franţei pentru o posibilă utilizare abuzivă a activelor corporative. În mod normal, Deschamps ar fi trebuit să achite compensaţii către OM, întrucât a plecat când încă se afla sub contract cu Olympique. Actualul președinte al clubului, Vincent Labrune, susține că „Didier nu şi-a dat demisia, ci a semnat un acord de încetare amiabilă a contractului”. Justiția franceză crede, însă, altceva. Deschamps ar fi plecat din club cu suma de 900.000 de euro. În acest moment, anchetatorii vor să afle salariul anual exact al lui Deschamps la acea vreme, precum şi suma plăţilor compensatorii primite de către selecționer. „Având în vedere rezilierea anticipată a contractului său, a plătit domnul Deschamps vreo despăgubire pentru OM? Sau el a fost cel care a primit bani?”, ar fi întrebat judecătorul din Marsilia.

Chestionat pe marginea acestui subiect, agentul lui Didier Deschamps, Jean-Pierre Bernes, a declarat: „Nu trebuie să răspund la astfel de întrebări. Nu vreau să comentez!”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER