Sign in / Join

FIFA pregătește „Marea Unire”: amical Coreea de Nord-Coreea de Sud!

549
0
Share:

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, vrea să organizeze un meci amical între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Naţionalele de fotbal ale celor două ţări au mai jucat una împotriva alteia doar de două ori, în 1990 şi în 2005, ambele fiind partide fără absolut nicio miză.

Rim+Chang-woo

Coreea de Nord şi Coreea de Sud s-au aflat în război direct între 25 iunie 1950 și 27 iulie 1953. „Trebuie să unim pe toată lumea în jurul unui meci de fotbal. Sunt gata să ajut şi să ofer sprijin cu orice este necesar. Uneori, visele pot deveni realitate. Aceste lucruri pot fi reale. În plus, eu cred că trebuie să mărim numărul de echipe care participă la Cupa Mondială. Opt echipe în plus ar fi o cifră justă”, a fost declaraţia dată de Infantino.

Născut la Blig-Glis, Gianni Infantino are dublă cetăţenie, elveţiană şi italiană, este de profesie avocat şi a terminat cursurile celebrei Universităţi de la Fribourg (Elveţia). Infantino a ocupat funcţia de secretar general al UEFA până în 2009, iar pe 26 februarie 2016 a fost ales prin vot în funcţia de preşedinte al FIFA. Numele lui Gianni Infantino apare şi în Dosarul Panama.

Echipele naţionale de fotbal ale Coreei de Nord şi Coreei de Sud s-au întâlnit de două ori, în octombrie 1990 şi o dată în 2005, într-o partidă disputată la Seul.

  • Războiul Coreei a fost un conflict militar între Republica Coreea şi Republica Populară Democrată Coreeană. Coreea de Sud a avut drept aliaţi Naţiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinită de Republica Populară Chineză, cu ajutor militar din partea Uniunii Sovietice. Războiul a început la data de 25 iunie 1950, iar finalul războiului a coincis cu semnarea unui armistiţiu la data de 27 iulie 1953. Războiul a pornit din cauza delimitării fizice a Coreei printr-un acord al Aliaţilor victorioşi în Războiul Pacificului. Peninsula Coreea a aparţinut Japoniei din anul 1910 până la finele celui de-al Doilea Război Mondial. În 1945, în urma capitulării Japoniei, administraţia americană a împărţit peninsula de-a lungul paralelei 38, trupele americane ocupând partea de sud, iar cele sovietice partea de nord.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER