FIFA a dat verdictul în cazul suspendării lui Marius Șumudică

747
0
Share:

FIFA a extins la nivel internațional sancțiunea antrenorului Marius Șumudică, tehnician suspendat două luni de către Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. Conform deciziei de azi a FIFA, Șumudică nu va putea sta pe banca formației Astra Giurgiu în cele două partide din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

sumudica

Conform site-ului oficial al FRF, FIFA a dispus ca suspendarea internațională de două luni a antrenorului să înceapă la 8 iunie: „FIFA a extins la nivel internațional sancțiunile dispuse împotriva antrenorului Marius Șumudică de către Comisia de Recurs a FRF. Precizăm că, în conformitate cu decizia anterior menționată, sancțiunea la nivel internațional se aplică în condițiile precizate în decizia Comisiei de Recurs a FRF, respectiv cu începere din data de 08.06.2016. În ceea ce privește executarea sancțiunii pe teritoriul României, sunt aplicabile prevederile Regulamentului Disciplinar al FRF”.

Perioada suspendării tehnicianului este diferită în România deoarece Regulamentul Disciplinar al FRF prevede că sancțiunile sunt suspendate în pauza competițională. Astfel că, în competițiile interne, Marius Șumudică nu va putea sta două luni pe banca echipei Astra Giurgiu începând cu Supercupa României, din 16 iulie, sau cu prima etapă a Ligii 1, din 24 iulie.

  • Șumudică, a fost sancționat, în 29 februarie, de Comisia de Disciplină a FRF, cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru o perioadă de șase luni și 100.000 de lei penalitate sportivă, pentru că a jucat la pariuri, lucru interzis de regulamentele în vigoare. Ulterior, la 8 martie, Comisia de Recurs i-a redus sancțiunea la 2 luni și o penalitate sportivă de 50.000 lei.
Share:

Leave a reply