Federer: „Mă gândesc la retragere”

607
0
Share:

Tenismanul elvețian Roger Federer (34 ani) a recunoscut că se gândește la momentul retragerii din activitate, însă a precizat acel moment trebuie să vină „în mod natural”, fiind un lucru inevitabil pentru orice sportiv.

Roger Federer

Campionul elvețian a recunoscut că momentul retragerii sale din activitate este tot mai aproape, însă deocamdată simte încă plăcerea de a juca și a participa la turnee: „Da, mă gândesc la retragere și mă întreb ce cale va urma reflecția mea. Fiecare jucător a trăit acest lucru în mod diferit și, uneori, nu ai de ales. Dar retragerea trebuie să vină în mod natural și va trebui să mă simt confortabil cu decizia luată. Recunosc că este plăcut acasă, mai ales să rămâi în același loc o perioadă mai lungă. Cu excepția momentelor în care trebuie să plec din nou în circuit, simt încă această plăcere. Va veni însă un moment în care va trebui să iau o decizie definitivă. Pentru moment, sunt fericit așa cum sunt acum”.

Nu vrea să fie antrenor de tenis

În privința viitorului său profesional, Roger Federer e sigur: „Am spus mereu că nu voi fi nici antrenor și nici comentator. Totuși, o vorbă veche este «niciodată să nu spui niciodată». Cine știe ce voi face? Voi iubi întotdeauna tenisul și cred că va trebui să rămân implicat, poate doar ajutând copiii în Elveția, dar încă nu știu”.
Deținătorul recordului de victorii în turneele de Mare Șlem (17) a fost rugat să comenteze și recentele scandaluri care au afectat lumea tenisului, cele legate de meciurile trucate și cazurile de dopaj, în special cel al rusoaicei Maria Șarapova: „Nu știu nimic despre pariuri, nu am fost abordat niciodată”. În privința dopajului, elvețianul a precizat că „cei care au fost prinși nu mai sunt în circuit, iar în cazul Mariei Șarapova trebuie să așteptăm verdictul”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER