Farul se transformă după ce a ratat Europa: ”Ăsta e obiectivul principal”

Gică Popescu (56 de ani) anunță schimbări majore la Farul, după ce echipa condusă de Gheorghe Hagi (59 de ani) a încheiat sezonul pe locul 4 și a ratat cupele europene. Președintele a dezvăluit și bugetul pe care l-au avut dobrogenii în ultimul sezon.

Farul a avut un start de sezon execrabil, dar Hagi și compania și-au revenit pe parcurs. Calificarea în playoff nu a venit însă și cu un finish pe măsură și fosta campioană a terminat sezonul în afara cupelor Europene. Gică Popescu a dezvăluit că bugetul ”marinarilor” este de doar de 6 milioane de euro. Clubul va schimba strategia și anunță modificări în structura acționariatului.

Gică Popescu: ”Obiectivul principal este schimbarea acționariatului”

Sezonul 2024/2025 va debuta în mod oficial pe 6 iulie. FCSB și Corvinul Hunedoara se vor înfrunta pentru Supercupa României. Până atunci, Hagi și Gică Popescu trebuie să tragă tare pentru a pregăti noul campionat.

”Noi în fiecare an avem acelaşi obiectiv, play-off-ul și promovarea de tineri. Iar, odată intrată în play-off echipa, o clasare cât mai sus. Încercăm să repetăm acest obiectiv și în anul următor. Noi am vrea să ne batem în fiecare an la campionat și ne batem, de fapt, pentru că în fotbal există un singur obiectiv, meciul următor. Dacă întrebi o echipă din Superligă dacă vrea să iasă campioană, nu cred că va spune cineva nu.

La Farul, dar cel puțin pentru mine, cel care răspund de partea administrativă, obiectivul principal pe care-l am e să schimbăm acționariatul și să încercăm să aducem lângă noi oameni care să aibă o anumită potență financiară, în măsură a ne asigura liniștea, pentru a nu mai vinde jucători la prima ofertă; a încerca să aducem jucători nu mulți, ci puțini, dar foarte buni, iar, alături de jucătorii tineri, să facem un lot competitiv și să ne batem an de an la campionat”, a declarat Gică Popescu la Digi Sport.

6 milioane de euro, bugetul celor de la Farul

”Să ai sezon de sezon deficit bugetar nu poți, e imposibil. E greu să te bați cu echipe care au bugete de 15 – 16 – 17 milioane. Și nu sunt puține, majoritarea cluburilor din play-off au această potență financiară. Noi, cu un buget de șase milioane, vorbesc de prima echipă, e greu să ne luptăm cu ei.

Dar, chiar și așa, am făcut-o, cum a fost și în acest an. Am avut un play-off foarte bun, dar am coborât puțin la final. Dar mereu am fost acolo, am pus probleme și am fost una dintre cele mai bune echipe din prima ligă”, a mai spus Gică Popescu.

Obiectivul meu principal e să încercăm să schimbăm acționariatul, să vină oameni lângă noi și să vedeți atunci”,
Gică Popescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare