Sign in / Join

Fanii lui Dinamo au stat doar un sfert de oră la meciul cu Viitorul

803
0
Share:

Jucătorii și suporterii dinamoviști le-au adus, luni seară, un omagiu oamenilor decedați în urma incendiului de la clubul Colectiv din Capitală. S-a întâmplat la meciul cu Viitorul, din „Ștefan cel Mare”, deși majoritatea suporterilor „alb-roșii” și-ar fi dorit că întâlnirea să fie amânată.

522812_522812_capt_decedati_Colectiv

Captură foto Digi Sport

Jucătorii dinamoviști au intrat pe teren cu un banner pe care era scris: „Prea multă durere şi prea mult chin, odihniţi-vă în pace lângă Cătălin!”, cu  referire și la fostul lor căpitan Cătălin Hîldan, decedat în urmă cu 15 ani pe terenul de fotbal.

Cei din Peluza Sud au afişat apoi bannere cu numele tutoror celor care au decedat în urma incendiului de vineri seară. Deasupra numelor au scris: „O să ne lipsiţi, oameni frumoşi!”. Ultrașii din Peluza „Cătălin Hîldan” au fluturat un steag negru, după care au aprins lumânări.

Pentru că a fost decretat doliu național, fanii dinamovişti și-ar fi dorit ca meciul să se joace într-o altă azi. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, după nici un sfert de oră de la startul întâlnirii, mai bine de jumătate dintre ei au plecat acasă. Însă, înainte să părăsească stadionul, le-au cerut și jucătorilor să facă același lucru: „Ieșiți afară!”, le-au strigat acestora.

În momentul când fanii au plecat, scorul era 0-0. Până la final însă Dinamo a primit cinci goluri și a înscris o singură dată, prin Gnohere. Pentru Viitorul, Tănase a marcat un gol, iar Achim și Aganovic câte două.

Momente asemănătoare celor din „Ștefan cel Mare” au avut loc și pe alte stadioane din țară. După ce a marcat contra Concordiei Chiajna, senegalezul Ousmane N’Doye, de la ASA Târgu Mureş, a arătat un tricou pe care scria „Condoleanţe românilor”. De asemenea, jucătorul lui CFR Cluj, Vitor Bruno, a sărutat banderola neagră de la braţ după golul dat împotriva Stelei.

Denis Șchiopu

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER