Sign in / Join

EXTRAORDINAR: CSM București, în finala Ligii Campionilor la handbal feminin!

522
0
Share:

Premieră pentru clubul finanțat de Primăria Capitalei: CSM București va juca finala Ligii Campionilor la handbal feminin!

csm

La prima sa participare în cea mai importantă competiție intercluburi, CSM București joacă finala Ligii Campionilor, o performanță absolut fabuloasă și neașteptată (măcar în urmă cu șase luni!). Jelena Grubisic a fost cea mai bună jucătoare a echipei bucureștene în partida cu Vardar, croata având o prestație deosebită în poarta formației noastre.

  • CSM a întâlnit Vardar și în grupa principală, iar rezultatele au fost 21-22 și 25-30, două înfrângeri care făceau din trupa bucureșteană o outsideră a turneului Final Four, desfășurat la Budapesta.

Totuși, CSM București a predat o veritabilă lecție de handbal campioanei Macedoniei, una dintre cele mai puternice grupări de pe continent! Este drept că Vardar a marcat primul gol al semifinalei, dar a fost o simplă amăgire; cu o apărare compactă, CSM s-a desprins la un neverosimil 7-1 în minutul 13! Cea mai mare diferență în prima repriză a fost de șapte goluri: 10-3 (min.18), 13-6 (min.24) și 14-7 (min.26). După un debut de repriză secundă mai puțin reușit, când Vardar a fost cât pe ce să se apropie la patru goluri (a ratat 7 metri la 15-10), CSM a avut o perioadă de grație, cu șapte goluri și doar unul primit. Brădeanu (37 de ani) a reușit trei goluri consecutive, dintre care două de pe propriul semicerc, după ce Vardar a scos portarul. La 22-11 (min.44), soarta meciului era decisă în mare măsură, iar adversarele au speculat o relaxare a echipei bucureștene, marcând patru goluri, 22-15 (49).

Antrenorul danez Kim Rasmussen și-a permis să folosească tot lotul în acest meci, iar scorul la care s-a impus CSM a fost unul confortabil, 27-21.

  • În finala de duminică (18.45, ora României), campioana României va înfrunta favorita gazdelor, echipa maghiară Gyor. Unguroaicele au produs surpriza semifinalelor, trecând de Buducnost Podgorica (deținătoarea trofeului!) și marea favorită a turneului. A fost 21-20 pentru Gyor, deși Buducnost a avut-o pe teren pe Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a planetei.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER