EXCLUSIV | Un patron din Liga 1 își anunță ieșirea din fotbal: ”Nu e o tragedie!”

Valeriu Iftime a dezvăluit pentru Sportpesurse că se va retrage din fotbal dacă FC Botoșani va retrograda la finalul acestui sezon. Moldovenii sunt pe ultimul loc în clasamentul Superligii, după 26 de etape jucate, iar șansele de salvare sunt tot mai mici.

Timp de 21 de etape, FC Botoșani a fost singura echipă din Liga 1 fără victorie în acest sezon. Succesul de la Galați a deblocat formația finanțată de Valeriu Iftime, iar numirea lui Bogdan Andone pe banca tehnică a schimbat total exprimarea jucătorilor. Cu toate acestea, moldovenii rămân pe ultimul loc al clasamentului, iar șansele de salvare par mai mult de domeniul fantasticului. Valeriu Iftime nici nu vrea să audă de retrogradare. Spune că va ieși din fenomen.

Valeriu Iftime își anunță ieșirea din fotbal

Contactat de Sportpesurse, omul de afaceri de la cârma lui FC Botoșani a dezvăluit că nu va mai finanța echipa, dacă aceasta nu va reuși să se mențină în primul eșalon al fotbalului românesc:

”Nu am schimbat repertoriul, îmi mențin exact ce am spus. Nu mă văd în liga a doua și nu e o tragedie dacă mă las de fotbal.

În liga a doua nu pot. E foarte, foarte greu. De aia insist foarte tare, aș vrea să rămân în Liga 1 și după aia să văd ce pot construi nou”, a dezvăluit Valeriu Iftime pentru Sportpesurse.

”Nu știu unde mă duc”

Finațatorul se plânge de pierderile financiare pe care le are, dar promite că va face toate eforturile pentru a salva echipa de la retrogradare. Cu atât mai mult cu cât debutul mandatului lui Bogdan Andone a fost unul reușit.

”Acord credit total lui Bogdan, fac toate eforturile financiare să țin echipa asta. Nu e ușor, suntem cea mai creditată echipă ca fiind retrogradată. Mai ales că Dinamo a făcut două meciuri bune. Dar nu ne dăm bătuți până în ultima zi.

  • 2013 este anul promovării lui FC Botoșani în Liga 1

Pe de altă parte, așa cum știm cu toții, e atât de costisitor fotbalul ăsta, încât nu știu unde mă duc. Într-o nouă Liga 1, care înseamna 3-4 milioane de euro cheltuiți, ceea ce nu e deloc o bucurie, dacă mă întrebați?.. Dar acum fac toate eforturile și cheltuim toate energiile să evităm retrogradarea în acest an. După aceea vedem ce facem”, a mai spus Valeriu Iftime pentru Sportpesurse.

Cine este Valeriu Iftime

Valeriu Iftime este preşedintele grupului Elsaco, care se ocupă de proiecte energetice, hidroedilitare, automatizari&SCADA, software de proces şi business, soluţii IT&C. Averea omului de afaceri este estimată la 22-24 de milioane de euro. Recent, conducerea PNL a decis să îl numească pe Valeriu Iftime la conducerea PNL Botoșani.

Sunt în deficit cu aproape 14 milioane de euro. Cred că am pierdut mai mulți bani decât domnul Becali

Valeriu Iftime, pentru Gsp.

  • Două participări în Europa League are FC Botoșani, în 2015 și 2019.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare