EXCLUSIV | ”Reactivat” de criza de la Sepsi: ”Am convingerea că nimic nu e întâmplător! Am fost sunat”

Criza de rezultate de la Sepsi readuce în discuțiile din fotbalul românesc numele lui Laszlo Balint (44 de ani). Contactat de Sportpesurse, fostul antrenor al celor de la UTA sau Universitatea Craiova recunoaște că a fost contactat și dezvăluie că are ofertă și din afara Europei.

Liber de contract din aprilie 2023, după al doilea mandat de la UTA, Balint a fost aproape de a reveni pe bancă. Numele fostului jucător de la Unirea Urziceni sau CFR Cluj a fost vehiculat în legătură cu Dinamo, Botoșani sau Sepsi. Între timp, pe banca echipei lui Laszlo Dioszegi a fost instalat Bernd Storck. Totuși, nici neamțul nu pare să găsească drumul spre playoff.

  • 4 eșecuri consecutive a înregistrat Sepsi în mandatul lui Bernd Storck: 1-2 cu UTA, 1-3 cu Universitatea Craiova, 0-1 cu FCSB, 0-1 cu Farul.

Ofertat din afara Europei

Balint încă așteaptă oferta potrivită. Dezvăluie pentru Sportpesurse că este curtat din Europa, dar și din afara continentului. Cu toate acestea, nu mai pare dispus să mai accepte cu ochii închiși un contract.

”Discuții am, sunt din străinătate, chestii interesante. Doar că se cam prelungesc, pentru că la o echipă au ales să mai dea credit antrenorului, iar la cealaltă este un antrenor interimar, care a avut rezultate bunicele. Dar am mai multe discuții și se poate schimba totul de la o zi la alta toată situația.

Ideea este că sunt din străinătate, una din Europa, iar cealaltă nu este din Europa.

(Despre echipele care l-au ofertat din Romania – n.r) În momentul respectiv echipele aveau antrenor și nu ar fi corect să vorbesc despre negocieri. Au fost oferte concrete, dar nu s-a ajuns la ceva”, a declarat Laszlo Balint pentru Sport pe surse.

Laszlo Balint, reactivat de criza de la Sepsi

Eșecul suferit de Sepsi în fața celor de la Farul, 0-1, îi scoate pe covăsneni din calculele de moment pentru playoff. Laszlo Dioszegi a recunoscut pentru Sportpesurse că un eventual eșec cu Farul sau cu U Cluj ar schimba calculele din acest sezon.

Balint este convins că Bernd Storck nu va fi demis și că se va bate până la final pentru accederea între primele șase clasate.

”Eu nu am vorbit cu nimeni direct, am fost sunat de cineva, dar direct din conducerea clubului nu am vorbit. Fac 25 de minute de la mine de acasă până la stadion.

Sepsi trece printr-un moment greu, dar eu cred că ar trebui să i se dea șanse până la sfârșitul sezonului. Sunt echipe care joacă între ele, deci au șanse.

Cine știe ce se va întâmpla acolo, dar eu cred că nu se va schimba antrenorul. Eu îl cunosc pe domnul Dioszegi și nu cred că va acționa impulsiv și până la sfârșitul sezonului nu va schimba antrenorul.

Bernd Storck a reușit să readucă echipa în lupta pentru playoff, dar eu cred că dacă vor câștiga cu U Cluj, vor avea șanse importante. E o echipă cu pretenții, în ultimele sezoane au câștigat mai multe trofee. E o echipă de playoff cu pretenții pentru cel puțin un trofeu, câștigarea Cupei.

  • 1,09 este media de puncte reușită de Laszlo Balint în cele 22 de partide din ultimul mandat la UTA

”Nimic nu este întâmplător”

”Eu am convigerea că nimic nu e întâmplător și sunt convins că o să vină ceea ce trebuie și în momentul în care trebuie. Cred că e foarte complicat să iei o echipă pe parcurs. Fotbalul românesc este un fotbal în care lipsa de răbdare este arhiprezentă.

Este și o decizie de a mea, pentru că eu dacă aș fi un om care accepta orice, cu ochii închiși, aș fi avut angajament. Dar am și eu experiență și știu cum să pun problema. De aia vă spun că o să vină ce trebuie, când trebuie”, a mai spus Laszlo Balint pentru Sportpesurse.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare