EXCLUSIV Radu Drăgușin, asaltat de peste 120 de copii români la Londra! Planul care-i poate lăsa cu gura căscată pe fanii lui Tottenham

Internaționalul de la Tottenham a fost invitat special la Eagles Academy, școala de fotbal deținută în capitala Angliei de Gabi Dumitru, fost atacant la Argeș, Dinamo și Rapid. Radu Drăgușin a răspuns întrebărilor puse de puștii recrutați din comunitatea românească

Radu Drăgușin a stat aproape trei ore la Academie

Înaintea deplasării la Sheffield, unde a fost integralist în succesul lui Tottenham (3-0), Radu Drăgușin a avut parte de o experiență inedită la Londra. A zăbovit mai bine de trei ceasuri la ”Eagles Footbal Academy”, școala de fotbal a lui Gabi Dumitru, ex-FC Argeș, Dinamo, Rapid, U Craiova. E o afacere pe care fostul atacant a demarat-o în 2013, politica principală fiind aceea de a recruta copii din comunitatea românească din Marea Britanie. Invitat special la EFA, Drăgușin a fost luat cu asalt de peste 120 de copii, plus părinți și alți oaspeți, în total circa 400 de oameni! Toți veniți la întâlnirea cu Radu, care a sosit împreună cu impresarul său, Florin Manea.

Să accepți ideea că nu poți avea o viață normală de adolescent”

Drăgușin le-a vorbit mai întâi puștilor despre cariera și viața sa, a răspuns apoi la o serie de întrebări. Iar la final a zăbovit la o sesiune prelungită de autografe și fotografii cu fanii săi.

Radu Drăgușin a acceptat invitația lui Gabi Dumitru de a petrece câteva ore emoționante pentru copii la Eagles Football Academy

”Sunt mândru să văd atâția copii cărora le place fotbalul. Am plecat de la dorința de a deveni jucător profesionist și de a fi fericit cu această postură. Dar nu e de ajuns să fii motivat, ci trebuie să muncești foarte mult, să faci sacrificii. Să accepți ideea că nu poți avea o viață normală de adolescent. Dacă faci asta și respecți fotbalul, el te va răsplăti”, și-a început Drăgușin speech-ul.

Și a completat: ”Eu am pornit la șapte ani la Sportul. Apoi am trecut la Regal București, iar la 16 ani Florin Manea m-a luat și mi-a făcut o invitație la Juventus. De acolo a început, de fapt, viața mea de fotbalist profesionist, cu sacrificii tot mai mari, muncă, determinare. Și, foarte important, cu suportul familiei și al oamenilor din jur în momente mai dificile. Le mulțumesc!”.

Am vrut să-i fac o alunecare ca să ajungă la Bayern!”

Drăgușin a fost supus apoi unui șir de întrebări din public. Prima – cum arată o zi din viața lui la Tottenham.

”Antrenament de obicei dimineața, când corpul e cel mai odihnit și energizat. Urmează, recuperare sau tratament, lucru la sală pentru prevenție, mobilitate. Vine masa, cu meniu personalizat. Iar în partea a doua a zilei acasă, relaxare, un film, o plimbare cu câinele”, a explicat Drăgușin.

S-a ivit și un episod amuzant, când un copil a vrut să știe cum a fost meciul lui de debut la Tottenham. Iar intervenția agentului său, Florin Manea, a stârnit hohote de râs: ”Era să nu mai joace, că am vrut eu să-i fac o alunecare ca să ajungă la Bayern!”.

Perioda petrecută alături de Ronaldo la Juventus n-o voi uita niciodată. M-a marcat și m-a motivat când aveam în față un exemplu viu de urmat. Modul în care se antrena și juca te făcea să înțelegi cum ajunge la nivelul celui mai bun din lume”

Amfitrionul evenimentului, Gabi Dumitru, l-a provocat la o discuție despre Euro și atmosfera din lotul național. ”O să mergem în Germania cu foame de a arăta că putem să scoatem capul și să ne batem cu cei mai tari. E un grup închegat frumos, unit în timpul campaniei de calificare. Am înțeles că acest spirit ne va aduce rezultate. Iar mister Iordănescu a făcut o treabă bună știind să ne ducă pe acest drum”, a punctat Drăgușin.

A dat autografe și s-a fotografiat până la ultima persoană”

„Jos pălăria pentru acest băiat! Sunt impresionat de caracterul lui și de faptul că a ținut să vină între copii! La prima vedere, poate unora li se pare că Drăgușin e plin de el, dar e o optică falsă. La cât de încărcat e programul lui, nu e ușor să aduci un asemenea jucător la un eveniment de acest gen. A stat cu noi aproape trei ore și a avut răbdare să dea autografe și să se fotografieze până la ultimul solicitant. N-a condiționat sub nicio formă prezența de un factor temporal, ceea ce e un gest formidabil”, a povestit Gabi Dumitru pentru sportpesurse.ro.

A adăugat: ”Cel mai impresionant pentru copii a fost când le-a vorbit despre Cristiano Ronaldo, pe care l-a avut coleg la Juventus. Puștii au stat ochi și urechi când le relata despre nivelul lui, despre ce a luat din interacțiunea cu Cristiano. Și mi-a mai plăcut modul în care a vorbit despre selecționer. Cum a gestionat relația cu jucătorii României. Radu nu se pune niciodată pe sine în față”.

Radu Drăgușin a participat la un maraton de autografe și fotografii la EFA

Și încă o idee: ”A arătat ce caracter are și prin relația cu Florin Manea. Când impresarul tot încerca să explice cu niște ani în urmă că Drăgușin e un jucător extraordinar, nu-l băga nimeni în seamă. Mi-a plăcut că Radu ține la Florin și-l respectă, deși, la nivelul lui, putea lucra acum cu orice agent de pe planetă. Bravo lor!”.

Invitație colectivă pentru copii la un meci al lui Tottenham”

În plus, Gabi Dumitru a dezvăluit și un plan deja discutat cu Drăgușin: ”Le-am spus copiilor că, indiferent cu cine ține fiecare, e momentul să devenim fani Tottenham pentru a-l susține pe Radu. Am lansat propunerea unei invitații colective pentru puști la un meci. Sunt convins că Radu va face demersurile necesare la club pentru a-i fii cu toții alături din tribună la o partidă”.

A încheiat: ”Ar fi ceva emoționant și o amintire pe viață pentru copii. Sperăm să se realizeze acest proiect în toamnă. Dacă vom fi acolo, glasurile puștilor vor impresiona și se vor face auzite în mijlocul stadionului”.

8 meciuri a adunat până acum Radu Drăguși în tricoul lui Tottenham

30 milioane de euro a fost prețul achitat de Tottenham pentru a-l transfera pe Radu Drăgușin de la Genoa

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare