EXCLUSIV „Nu putem să-l aruncăm la gunoi”. Primul președinte din cariera lui Tavi Popescu sare în apărarea mijlocașului desființat de Becali

Mihai Badea e omul care l-a inventat și l-a crescut la Regal București pe Tavi Popescu. El e convins că pasa proastă a jucătorului de la FCSB va trece mai repede dacă i se va arăta încredere

Tavi Popescu l-a înfuriat pe patronul FCSB

Un 2024 de coșmar pentru Octavian Popescu! A adunat în Liga 1 doar un assist, la 3-2 cu Botoșani, n-a marcat niciodată, iar evoluțiile lui au însemnat o colecție de apariții dezastruoase. Totul a culminat cu derby-ul cu Rapidul, 0-4, în care s-a afundat în debandada echipei și a terminat prin a fi schimbat cu Pandele în minutul 62. Evoluția de pe Arena Națională l-a înfuriat pe Gigi Becali, care a avertizat că va trece la represalii la adresa fotbalistului: ”Mai bine bag unul de 16 ani”.

Gigi Becali a stabilit soarta lui Octavian Popescu. Sursa FOTO: PROFIMEDIA

„Tavi Popescu are nevoie de încredere”

Mihai Badea a fost președintele primului club din cariera lui Octavian Popescu, Regal București. L-a recrutat de la Nucet, l-a păstrat circa patru ani, după care puștiul a ajuns la FCSB pe o rută tumultoasă, via Rapid și CSU Craiova. Acum, sare în apărarea fostului său copil de suflet, într-un moment de prăbușire totală pentru internaționalul U21.

„A traversat și la juniori anumite perioade similare, de care a trecut fiindcă i-am acordat încredere. Este atitudinea necesară și în prezent pentru a reveni. Îi trebuie poate și un gol ca să capete un plus de energie”, spune Badea în exclusivitate pentru sportpesurse.ro.

Detaliază: ”Sper ca oamenii din conducerea lui FCSB să aibă în continuare răbdare cu Tavi. Sigur, nu-i treaba mea să-i dau sfaturi patronului, dar sentimentul meu este că inclusiv discursul mai dur pe care l-a avut după eșecul cu Rapid e, de fapt, o strategie de motivare. Nu știu însă dacă îl ajută mesajele astea. Nu putem să-l aruncăm acum la gunoi pe Tavi Popescu”.

”Poate l-a bulversat puțin inclusiv faptul că, în ultima vreme, a tot fost mutat de pe un post pe altul. Nu ne permitem să-l pierdem pe acest copil, înzestrat cu un talent pe care-l întâlnești o dată la 20 de ani”, Mihai Badea pentru sportpesurse.ro

Comparația cu Florinel Coman

Badea amintește că ”și Coman a trecut prin momente identice de cădere, vreo doi ani a fost de nerecunoscut. Să vedem unde e acum Florinel! La fel stau lucrurile cu Tavi. Își va recăpăta nivelul. Când ai strâns până la 21 de ani peste 150 de meciuri în prima ligă, ești în circuitul naționalei de tineret, ai jucat la echipa mare a României n-ai cum să fii ignorat. E un fotbalist peste media campionatului”.

Mihai Badea (în picioare, dreapta) în momentul în care Regal Sport semna la București un parteneriat cu Atletico Madrid. Sursa: regal-sport.ro

Nu e de acord nici cu teoria fragilității fizice a lui Popescu: ”De câte ori s-a accidentat? O dată parcă a avut un necaz cu glezna, dar nu ceva foarte serios. Constituția lui e mai firavă. Pe la 16-17 ani a crescut brusc vreo 10 centimetri. Corpul lui e, probabil, încă într-o stare de calibrare. Dar va acumula și masă musculară, fiindcă știu că lucrează intens la sală. Vorbim măcar o dată la două săptămâni și-mi mai povestește despre cum muncește”.

„Nu știu ce să mai fac cu el”

Gigi Becali l-a desființat pe Popescu după înfrângerea cu Rapid. Într-o intervenție la Prima Sport, latifundiarul a tunat: ”Ce să mai zic de Tavi? Bag unul de 16 ani mai bine. Crede că e la floricele. Primește mingea și o pierde la golul doi. Toate au fost aiurea. Nu știu ce să mai fac cu el”.

A completat: ” Trebuie să ne revenim și cu asta basta, asta e. Acum ce să fac? Oricum avem patru puncte avans, care sunt cinci, de fapt. Normal, suntem campioni la egalitate de puncte cu Rapidul. Ei au arătat acum ca o echipă, noi nu. Și-au dat viața pe teren. Coman, Olaru, Băluță, Tavi Popescu au fost zero”.

  • 3,4 milioane de euro e cota actulă a lui Octavian Popescu pe portalul transfermarkt.com

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare