EXCLUSIV | Nu l-a impresionat transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Ăsta e fotbalistul, a ales banii”

Luni, 8 iulie, Florinel Coman (26 de ani) a fost prezentat oficial la Al-Gharafa, club pentru care va evolua în următorii trei ani, însă are și posibilitatea prelungirii cu încă un sezon.

Valeriu Iftime ar fi vrut ca Florinel Coman să rămână în Europa

Florinel Coman a avut parte de un sezon excelent la FCSB și a fost cel mai bun marcator din Superliga. S-a zvonit că Beșiktaș îl vrea pe internaționalul român, însă fotbalistul a ajuns în cele din urmă în Qatar.

Această alegere a lui Florinel Coman a fost criticată de Valeriu Iftime, iar patronul celor de la FC Botoșani a avut o opinie fermă. Afeceristul consideră că „Mbappe de România” ar fi trebuit să continue în fotbalul de la cel mai înalt nivel și nu să meargă în zona Golfului pentru a câștiga bani mai mulți.

Toți ne gândim la un transfer în Europa. Doar că uitați-vă la Campionatul European, am avut cel mai slab lot valoric dintre toate naționalele. Am avut un grup care s-a unit bine, dar la nivel fotbalistic nu avem un nivel ridicat. Faptul că golgheterul României pleacă în Qatar spune multe.

E păcat. Eu aș fi vrut să ajungă în Spania, Franța, Italia. Toți care pleacă în zona Golfului se duc pentru că sunt bani mulți și cam atât. Nu am văzut vreun jucător din Qatar care să prindă un transfer important în Europa. Asta ne dă de gândit. Ăsta e fotbalistul, a ales banii. Cred că ar fi devenit un jucător mult mai important pentru naționala României dacă rămânea în Europa„, a spus Valeriu Iftime pentru Sportpesurse.ro.

Salariu de două milioane de euro anual pentru Florinel Coman

La câteva ore după ce au apărut primele imagini cu Florinel Coman în Qatar, MM Stoica a oferit detalii despre noul contract al fotbalistului. „Mbappe de România” urmează să primească un salariu în valoare de două milioane de euro pe an la Al-Gharafa, iar oficialul FCSB-ului consideră că golgheterul din sezonul trecut nu putea refuza o astfel de propunere.

Ca o comparație, Florinel Coman primea 360.000 de euro pe an la FCSB.

„Mâine urmează să facă vizita medicală. Pentru el este excepţional, sunt bani foarte mulţi. Când vorbim de 2 milioane pe an, vorbim de bani foarte mulţi. Există şi în primele 5 campionate ale Europei puţini jucători care iau salariul ăsta. În Anglia sunt bani foarte mulţi, dar şi acolo sunt jucători care câştigă mai puţin de atât.

Vom vedea dacă noi vom pierde sau vom câştiga. Indiscutabil cifrele făcute de Florinel Coman sunt excepţionale şi va fi foarte complicat ca un alt jucător să aibă cifre apropiate, dar putem să câştigăm în alt plan, în cel defensiv. În Europa ai nevoie să stai foarte bine şi defensiv.

Nu are sens să fi vorbit ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi rămas Coman. Nimeni nu poate să ştie asta, poate era mult mai bun, cine ştie. Ideea este că la salariul ăsta nu avea voie să spună pas”, a declarat MM Stoica, la Prima Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare