EXCLUSIV Mircea Lucescu discurs emoționant după titlul câștigat de Răzvan cu PAOK: ”O performanță neprețuită! Inteligență și energie!”

Tatăl lui Răzvan Lucescu a asistat la victoria care a adus al doilea titlul cucerit de fiul său la cârma lui PAOK, după cel din 2019. Mircea Lucescu povestește detaliile unei seri fabuloase la Salonic

Mărturii pe scara avionului de la Mircea Lucescu

Răzvan Lucescu a cucerit titlul în Grecia după un parcurs epuizant, umăr la umăr cu granzii AEK, Panathinaikos și Olympiakos. Iar succesul decisiv, repurtat duminică seara în derby-ul local cu Aris, 2-1, a declanșat fiesta pe stadionul ”Toumba” și la Turnul Alb, simbolul orașului din nordul Eladei. Mircea Lucescu a asistat la partidă și s-a bucurat alături de fiul său pentru triumf, la capătul unui sezon extrem de complicat. Iar înainte de a se îmbarca în avionul de București a relatat pentru sportpesurse.ro emoțiile unui moment unic.

Ne-au băgat într-o capsulă de sticlă”

”E pentru prima dată când trăiesc un astfel de moment. A mai existat și titlul din urmă cu cinci ani, dar atunci parcă n-a fost chiar așa. O atmosferă absolut incredibilă! A stat la mijloc la acest ultim meci și rivalitatea teribilă dintre PAOK și Aris, care a făcut ca suporterii lui PAOK să nu poată merge la meci din rațiuni de securitate. Eu am mers cu un microbuz alături de conducere și ne-au băgat undeva în colțul stadionului, într-o capsulă de sticlă, izolați, de nici nu puteai respira”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a fost alături de Răzvan în seara titlului obținut cu PAOK

Și a completat: ”Am simțit această performanță din toată ființa mea. I-am mulțumit lui Răzvan că mi-a dat șansa să retrăiesc emoții similare cu cele pe care le aveam pe bancă. Dar sunt episoade incomparabile! Acum am fost în calitate de suporter, de tată. Foarte mare încărcătură!”.

Au biruit prin spirit”

A continuat: ”E un titlu cucerit cu multă energie și cu inteligență. PAOK a luptat împotriva tridentului din Atena, iar în ultima partidă a înfruntat un adversar compus din 11 străini. E un campionat care te consumă enorm. Răzvan și echipa lui au biruit însă prin spirit. Nu mă refer aici la performanțele tehnice, ci la pasiune și determinare. Sigur, titlul din Grecia nu se poate pune la egalitate cu cel din Anglia sau Spania, de exemplu, dar prin intensitatea competiției și prin cursa aceasta dusă până în ultima secundă cu Atena vorbim de un campionat foarte greu de gestionat din toate punctele de vedere”.

La final doar l-am felicitat pe Răzvan și l-am îmbrățișat. Nu mai e nevoie de cuvinte în astfel de momente deosebite”

La Salonic a fost nebunie după titlul cucerit de PAOK. Credit line: Giannis Papanikos / AP / Profimedia

Dintre propriile trofee, cu ce ar asimila Il Luce victoria de acum a lui Răzvan Lucescu la cârma lui PAOK? ”N-are sens să intrăm în astfel de abordări. Fiecare trofeu are propria lui poveste. Și se câștigă doar prin dăruite totală și o risipă de energie teribilă. Eu vorbesc acum doar din postura părintelui, a suporterului. O performanță neprețuită, cu un consum extraordinar în spate. Pentru jucători e diferit, pentru că se termină partida, resimt o epuizare fizică și se refac în scurt timp. Dar pentru un antrenor e cu totul altceva, fiindcă mental el trebuie să lucreze și să pregăteasă nonstop următorii pași”.

10 trofee a cucerit până acum Răzvan Lucescu în calitate de antrenor, cu Rapid, El Jaish (Qatar), PAOK (Grecia) și Al Hilal (Arabia Saudită)

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare