EXCLUSIV Gigi Becali vrea să-l vândă pe 7 milioane euro, Darius Olaru se autoevalueză la 2-3 milioane euro. ”Sunt un jucător de nota 7”

Darius Olaru, 26 ani, admite că ia în calcul să plece de la FCSB după cucerirea titlului și participarea cu naționala la Euro 2024. Mai are contract cu liderul până în vara lui 2028

Darius Olaru, golgeter spre titlu

Cotat drept cel mai valoros jucător din L1 pe portalul de specialitate transfermarkt.com, 6,5 milioane euro, Darius Olaru e azi unul dintre oamenii esențiali de la FCSB. Iar în sezonul în care bucureștenii se apropie lansat de primul titlu după 9 ani de așteptare, mijlocașul a luat ochii inclusiv la capitolul eficacitate. E al treilea golgeter la zi, cu 14 reușite, devansat numai de Coman (17) și Rrahmani (15). Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru sportpesurse.ro, căpitanul lui FCSB vorbește despre trecutul și viitorul său fotbalistic.

Îmi puneam niște semne de întrebare”

– Darius, care a fost cel mai mare șoc resimțit în primele luni la FCSB, unde ai ajuns în ianuarie 2020?

La Mediaș jucam constant. Colegii și conducerea mă făceau să mă simt important. Când am venit însă la FCSB, intram mai puțin la început sau eram schimbat deseori. Asta a făcut poate să mă acomodez mai greu, dar, ușor-ușor, au venit lucrurile bune și am ajuns în punctul de azi.

La ora asta, sunt un jucător cam de nota 7. Dar îmi doresc să ating următorul nivel. În ultimii ani, chiar am urmărit mulți fotbaliști pe postul meu, să învăț, să mă informez. Să cresc la capitolul tactic, la pase, la șuturi. În România însă nu le poți deprinde pe toate”

– Dar apăruseră sentimente de frustrare, nu?

La primele meciuri, da! Jucam o repriză titular, apoi prindeam a doua repriză venind de pe bancă. Nu conta dacă ai jucat bine sau rău, așa că se acumulau niște frustrări. Dar am trecut peste acele momente în care îmi puneam niște semne de întrebare. Știam însă în mintea mea ce pot să fac. Aveam încredere în ceea ce munceam și eram convins că pot ajuta echipa.

Cotele jucătorilor români au tot scăzut”

– Dacă ai fi președintele unui club cu dare de mână și ai fi pus ochii pe Olaru în mercato, ce buget aruncai pe masă pentru transfer?

Fotbalul românesc nu mai e la un nivel înalt. Cotele au tot scăzut. N-am mai obținut rezultate în Europa. Prin urmare, nu poate fi un preț prea mare.

– E rezonabil 7 milioane de euro, cât lansase la un moment dat Gigi Becali?

Nu cred. Mi se pare cam mult!

Darius Olaru se autoevaluează la un preț inferior celui cerut public de Gigi Becali pentru transfer

– Două-trei milioane?

– Pe-acolo!

– Europeanul de la vară se anunță însă o trambulină potrivită pentru un eventual transfer, nu?

Tot anul acesta am muncit foarte mult cu gândul la Euro. Sper să fiu în lotul pentru turneul final. Ar fi un moment bun să plec după aceea. Dar nu pe asta sunt focusat acum, ci pe finalul de play-off din Liga 1.

Top 5 vânzări FCSB

1. Dennis Man 11* (Parma, 2021)

2. Nicolae Stanciu 9,7 (Anderlecht, 2016)

3. Vlad Chiricheș 9,5 (Tottenham, 2013)

4. Florin Gardoș 6,8 (Southampton, 2014)

5. Mirel Rădoi 6 (Al Hilal, 2009)

* sume exprimate în milioane euro

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare