EXCLUSIV Cum au vrut arabii să-l păcălească pe Mititelu pentru a-l lua pe Bauza. ”Au crezut că mă îndoi imediat”

Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, a ținut cu dinții de vedeta Juan Bauza în perioada de mercato. Una dintre propunerile externe i-a încercat vigilența în mod special: ”Ne înțelesesem pe o sumă în euro, mi-au trimis oferta identică în dolari”

Mititelu i-a fixat clauză de 8 milioane euro lui Bauza

Argentinianul Juan Bauza rămâne una dintre perlele Superligii, de care, deocamdată, niciun alt club din România sau de peste hotare nu s-a putut atinge. Asta și pentru că, aflat sub contract cu FCU Craiova până în vara lui 2025, sud-americanul are o clauză de reziliere de 8 milioane de euro. În plus, patronul Adrian Mititelu a ținut nonstop prețul foarte sus, stopând inclusiv tentativele lui Gigi Becali de a-l recruta la FCSB pe mijlocașul în vârstă de 27 de ani.

Mititelu speră să dea o lovitură financiară cu Bauza când va agrea un transfer al argentinianului. Sursă: Profimedia

”Au vrut să mă pună sub presiune”

Mititelu spune că ”subiectul Bauza e închis până la vară”. Fereastra de transferuri s-a terminat în majoritatea campionatelor interesante, inclusiv zona arabă. Iar destinații încă deschise, gen China, Japonia, SUA, Coreea de Sud sau Kazahstan, sunt improbabile pe termen scurt.

Patronul Craiovei dezvăluie însă că ajunsese la un acord de vânzare cu un club din zona Golfului, dar a avut parte de o surpriză pe ultima sută de metri a tranzacției. ”Am discutat de o sumă în euro, dar m-am trezit apoi cu aceeași ofertă în dolari. Se întâmpla cu doar vreo patru ore înainte de finalul mercato. Au crezut că mă vor pune sub presiune și mă voi îndoi”, a punctat Mititelu în exclusivitate pentru sportpesurse.ro.

”Puteam să îl dau pe Bauza şi în ţară cu două milioane de euro cel puţin. Am avut un club din Liga 1 care a făcut oferta asta. Dar n-am vrut. Nu ştiu cât înseamnă pentru opinia publică, însă pentru mine contează foarte mult şi îl preţuiesc. Eu ştiu ce am în mână”, Adrian Mititelu, 9 februarie, pentru Prima Sport

”Nu știu dacă va putea intra de la început cu Poli”

Bauza ar putea reintra azi în formula de bază a Craiovei la meciul cu Poli Iași, care dă startul etapei cu numărul 28 din L1, ora 16.15, în Bănie. Argentinianul a lipsit de la ultimele două jocuri, cu CFR Cluj (1-3, accidentat) și cu Hermannstadt (0-1, suspendat).

FCU Craiova se prezintă la meciul cu Poli Iași după trei înfrângeri consecutive în Superliga. Sursă: Profimedia

”O victorie cu Poli ne-ar da un restart și asta e motivația principală în acest moment. La ultima deplasare au pierdut nemeritat la Ploiești, unde au arătat agresivitate și tenacitate. Va fi greu”, a completat Mititelu. FCU Craiova a legat trei eșecuri consecutive în campionat, serie care i-a oprit pe olteni din elanul spre play-off.

La rândul său, președintele Marcel Pușcaș spune că ”nu știu dacă Bauza va putea să intre de la început cu Poli. Sperăm însă să demonstreze că-și merită banii ceruți pe el și să nu mai lipsească până la finalul sezonului. De la îneputul anului a făcut două partide bune, cu Rapid și Dinamo, altele în nota echipei. Dacă vom juca mai departe cum am făcut-o cu Farul în tur sau cu Dinamo, avem șanse să mai strângem 9 puncte până la sfârșitul sezonului regular”.

  • 1 milion de euro este cota lui Bauza pe portalul transfermarkt.com

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare