EXCLUSIV Adrian Cruciat, fost membru în staff-ul lui Halep: ”A fost un lucru tragic. Nu înțeleg de ce procesul a mers așa anevoios”

Adrian Cruciat a lucrat o perioadă în staff-ul Simonei Halep și, în urmă cu circa două decenii, a beneficiat de un stagiu de pregătire cu Patrick Mourataglou. E convins că revenirea în top a Simonei e doar o problemă de timp

Adrian Cruciat a lucrat cu tripleta Halep – Cârstea – Begu

În vârstă de 40 de ani, Adrian Cruciat a fost unul dintre cei mai promițători juniori români, dar cariera lui a atins maximul la nivelul locului 148 în topul ATP. Se întâmpla în 2008. În calitate de antrenor a devenit însă un nume și mai important, ocupându-se un timp de carierele Soranei Cârstea și ale Irinei Begu. A lucrat și în staff-ul Simonei Halep. Azi, după aflarea verdictului în cazul de doping al constănțencei, Cruciat comentează finalul spectaculos din ”dosarul Halep”: reducere a suspendării de la 4 ani la 9 luni, la TAS.

Adrian Cruciat e convins că Halep va reveni în lumea bună a tenisului feminin. Sursa: facebook

”Revenirea depinde de pregătirea din perioada de pauză”

– Vă așteptați la acest verdict din partea TAS, domnule Cruciat?

În primul rând, mă bucur pentru Simona. S-a făcut dreptate. Nu înțeleg de ce procesul a fost atât de anevoios. Sunt niște luni bune pe care le-a pierdut. Un an în plus la final de carieră contează foarte mult.

– Va fi complicat să mai revină după această pauză prelungită?

Nu uiți tenisul. E în capul jucătorilor. Revenirea depinde acum de nivelul de pregătire abordat în perioada de pauză. Adică dacă s-a antrenat cu intensitate în așteptarea unui verdict favorabil. Sigur că nu poate să ajungă imediat în vârf de formă. Presupun că n-a avut timp să se înscrie la turnee imediate, dar e posibil să obțină invitații.

”A fost un lucru tragic pentru sportul românesc”

– Senzația e însă că Simona rămâne în spate cu o serie de greșeli pe care le-a comis, de acord?

Nu vreau să comentez acest subiect. Ar însemna să speculez. Nu e cazul. Dar e clar că a fost un lucru tragic pentru sportul românesc, în general.

Patrick Mouratoglou a ieșit șifonat din ”dosarul Halep”. Credit line: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

– Va fi însă dificil de șters imaginea tipărită peste Halep de-a lungul acestui caz dubios!

Decizia tribunalului a însemnat prin ea însăși o situație de spălare a imaginii Simonei în acest dosar. Sportivii se focusează însă în general pe performanță, pe atingerea unor obiective. Învață să se desprindă cumva de ceea ce înseamnă zgomotul de fond, presă, fani pentru a-și canaliza energiile către latura sportivă.

– Ce sfat i-ați da Simonei acum, la reintrarea în circuit?

Să uite tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă și să se bucure mai departe de tenis. Sunt convins că va reuși să revină destul de repede.

  • 17 luni au trecut de când Simona Halep nu a mai jucat în turneele WTA, ultimul său meci fiind în 29 august 2022, când a pierdut în turul 1 la US Open

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare