EXCLUSIV | Adevărul despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Gigi Becali îl vrea, dar căpitanul lui U Cluj este blocat de șansa carierei

Gigi Becali (65 de ani) a anunțat că Alex Chipciu (34 de ani) este o țintă pentru FCSB. Contactați de Sport pe Surse, oficiali ai lui U Cluj precizează că polivalentul jucător al ”șepcilor roșii” este sub contract și că nu se pune problema unui transfer. Mai mult, ardelenii speră într-un câștig de imagine în cazul în care căpitanul echipei va fi convocat de Edi Iordănescu pentru Euro 2024.

Titlul și perspectiva milioanelor din Liga Campionilor l-au activat pe Gigi Becali. Patronul FCSB anunță întăriri la echipă, în speranța unei miraculoase calificări în grupele Ligii Campionilor. Cum o astfel de lovitură necesită și jucători cu experiență, omul de afaceri caută soluții între ”veteranii” Ligii 1. Una dintre acestea ar fi Alex Chipciu.

Alex Chipciu, dorit de Becali la FCSB, dar blocat la Cluj

U Cluj se pregătește să pună punct unui sezon cu bune și cu rele. ”Șepcile roșii” au ratat la mustață calificarea în playoff și au fost eliminați în semifinalele Cupei României. Totuși, echipa lui Ovidiu Sabău a prins ultimul loc eligibil pentru barajul de Conference League și se bate cu șanse pentru un loc în Europa.

În acest context, interesul lui Gigi Becali pentru Alex Chipciu vine să agite apele de pe Cluj Arena, și așa destul de tulburate de subiectul băncii tehnice.

”Nu discutăm la ora actuală despre veniri și plecări, mai avem de jucat meciuri”, a declarat Radu Constantea pentru Sport pe Surse.

Reacția președintelui de pe Cluj Arena vine după ce Gigi Becali a dezvăluit că jucătorul s-ar fi supărat că a vorbit public de posibilitatea transferului.

Totuși, ardelenii au doi ași în mânecă în această ecuație. Alex Chipciu este sub contract pentru încă un sezon, iar familia se simte foarte bine la Cluj.

Dar cel mai important argument pentru Chipciu și U Cluj ar fi eventuala prezență a jucătorului la Campionatul European. Semnalele că acesta își va găsi în cele din urmă locul pe lista finală a lui Edi Iordănescu sunt tot mai multe. Ar fi nu doar șansa finalului de carieră pentru fotbalistul născut la Brăila, ci și un plus de imagine incredibil pentru club, care ar fi reprezentat la turneul final din Germania.

”Chipciu are o șansă reală să ajungă la Euro, mai are contract de un an de zile cu noi”, a mai spus Radu Constantea pentru Sport pe Surse.

„Este posibil să vină Chipciu pentru postul de fundaș dreapta. El este un jucător cu experiență, am nevoie de astfel de fotbaliști. S-a supărat, că de ce am declarat, că nu știau ăia (n.r. – cei de la U Cluj)…
Gigi Becali, patron FCSB

Gabi Giurgiu: ”Ar fi extraordinar să trimitem un jucător la Euro”

Tot despre eventuala prezență a lui Chipciu la Euro a vorbit și Gabi Giurgiu. Directorul sportiv al lui U Cluj a dezvăluit pentru Sport pe Surse că nu s-a pus problema vreunui contact între U Cluj și FCSB pe tema Alex Chipicu.

”El mai are contract cu noi, nu știu de ce se tot vorbește. El are contract încă un an de zile. Chiar nu știu de unde tot apar astea…

Ar fi un lucru extraordinar să putem trimite un jucător la Campionatul European. Dacă vor fi și alte bonusuri financiare, ar fi un un bonus.

Dar nu s-a pus problema să ne sune cineva, să discutăm cu cineva”, a reacționat Gabi Giurgiu pentru Sport pe Surse.

  • 5 goluri și 4 pase decisive a reușit Alex Chipciu în 34 de meciuri pentru U Cluj în acest sezon

Chipciu este sub contract cu U Cluj încă un an și nu pot să vorbesc despre el. Nu discut subiectul. Orice aș răspunde aș face referire la Chipciu, care este sub contract încă un an. Dacă va rămâne la U Cluj, în iarnă pot să vorbesc despre el, în ultimele șase luni se poate întreprinde o acțiune. Gigi Becali este liber să vorbească orice”,
Mihai Stoica, la Orange Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare