Sign in / Join

Euro 2016: UEFA ia decizia care schimbă istoria C.E.!

543
0
Share:

Pentru prima dată în istorie, UEFA a ales să utilizeze sistemul „Hawk-Eye” („Ochi de șoim”) pentru a stabili dacă mingea a trecut linia porții la meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European din Franța!

hawk.eye

Această tehnologie, de producție britanică, este utilizată în tenis și cricket, fiind folosită și la Cupa Mondială din Brazilia (2014). Sistemul „Hawk-Eye” urmează să fie instalat pe cele 10 stadioane care vor găzdui meciurile Euro 2016, competiție la care va fi prezentă și selecționata României.

La începutul acestui an, UEFA a anunțat că tehnologia pentru linia porții urmează să fie utilizată atât la competiția din Franța, cât și la finalele actualelor ediții ale Ligii Campionilor și Ligii Europa, care vor avea loc la Milano, respectiv Basel. „Hawk-Eye”, utilizat deja în Premier League și 1.Bundesliga, a fost preferat altor sisteme care stabilesc dacă mingea a depășit în întregime linia porții.

  • „Ochiul de șoim” utilizează șapte camere ultraperformante care urmăresc traiectoria mingi și indică arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibrație, dacă poate valida golul. Cu toate acestea, „centralul” se va baza în continuare pe cei doi arbitri asistenți suplimentari.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER