Sign in / Join

Erorile lui Iordănescu

635
0
Share:
puiu-e1415871180638-765x501

Iordănescu, un antrenor învechit (Credit foto: sportnews.ro)

Cinci dintre cei mai în formă jucători români ai finalului de sezon au fost ignoraţi de selecţionerul Anghel Iordănescu la meciul cu Irlanda de Nord. Niciunul dintre Lung jr., Săpunaru, Adi Popa, Bicfalvi şi Bumba nu a fost folosit nici măcar câteva minute pe final de meci, deşi toţi ar fi meritat să fie titulari.

Dacă la postul de portar se poate discuta, pentru că nu avem ce să-i reproşăm lui Tătăruşanu, pentru nefolosirea – ca titulari sau din postura de rezervă – a celorlalţi jucători enumeraţi mai sus există o singură explicaţie: Iordănescu e un antrenor închistat, arhaic, care gândeşte în trecut.

Altfel nu se explică utilizarea lui Torje, care a avut o singură realizare majoră în tot meciul, o pătrundere în viteză în suprafaţa de pedeapsă, nefinalizată însă.

Altfel nu se explică introducerea lui Tamaş pe final, când ultima schimbare ar fi trebuit făcută mai devreme şi cu un jucător care să revigoreze un pic ofensiva.

Altfel nu se explică neutilizarea lui Bicfalvi, golgheterul campionatului Ucrainei sau a lui Adi Popa, cel mai bun stelist în partidele decisive din finalul Ligii I şi din finala Cupei României. Ce să mai zicem de Bumba? Aici chiar era nevoie de curaj, ceea ce actualul selecţioner al României nu are.

A fost unul dintre cele mai proaste meciuri făcute în istorie de naţionala României. Un meci jenant, fără o idee tactică, fără nimic. Dacă vom juca aşa şi în Ungaria, există varianta sumbră să pierdem locul 1. Să sperăm că nu şi pe al doilea!

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER