Sign in / Join

Englezii scriu ca România este „sperietoarea” Euro 2016

Share:

România a obţinut primul punct de la Campionatul European, 1-1 cu Elveţia, la capătul unui meci care a stârnit reacții diferite în presa internațională.

mirror

Dacă majoritatea ziarelor critică evoluția „tricolorilor”, considerându-i niște jucători plictisitori, există o publicație de top care vede contrariul. Oricât ar părea de ciudat, dar România este o echipă de temut, cred jurnaliștii cotidianului britanic „The Mirror”! Cotidianul britanic „Ştiam că românii vor fi puternici în apărare, au demonstrat-o în preliminarii, dar în meciul cu Elveţia, mai mult decât în cel cu Franţa, au fost încăpăţânaţi şi foarte bine organizaţi. Echipa asta are o atitudine care demonstrează că poate şi altceva decât să stea cu spatele la zid. Au trimis oameni în atac în fiecare dintre cele două meciuri din Grupa A, iar fotbaliştii se cunosc foarte bine între ei, îşi ştiu jocul unul altuia pe dinafară. Stanciu şi Andone au fost lăsaţi pe bancă, însă Chipciu şi Keşeru s-au potrivit perfect. Dacă totul decurge conform planului în meciul cu Albania, nicio echipă nu îşi va dori să joace cu România în fazele eliminatorii”. No comment!

Pe de altă parte, elveţienii nu se împacă prea uşor cu rezultatul de egalitate, ziariștii din Ţara Cantoanelor fiind convinşi că naţionala lor trebuia să câştige confruntarea de la Paris.

  • Elveţia merita de o mie de ori să câştige meciul cu România. Rezultatul nu reflectă nici pe departe jocul. Nu am câştigat din două motive: lipsa de eficienţă în faţa porţii şi un gol primit din penalty”, scrie în „Le Matin”;
  • Și „Tribune de Geneve” este de aceeaşi părere, dar are două menţiuni: „Am avut un Shaqiri fantomatic, însă Lichtsteiner a comis o greşeală uriaşă care ne-a costat două puncte”.
Pentru Eurosport, acest România – Elveţia este identic cu celebrul România – Franţa, de la Euro 2008, considerat cel mai urât meci al turneului: „Ai putea fi iertat dacă ai uitat să urmăreşti România – Elveţia. Era o partidă menită să fie uitată! Un joc insipid, un rezultat ce permite Elveţiei aproape sigur să iasă din grupă, iar României să vâneze o victorie plauzibilă cu Albania”.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER