Sign in / Join

Echipele din Liga 1, obligatoriu un titular U21!

554
0
Share:

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat menţinerea în vigoare a regulii conform căreia fiecare dintre echipele din Liga 1 va trebui să aibă câte un jucător sub 21 de ani printre titulari pe toată durata partidelor.

Dorin Rotariu, FC Dinamo

Liga Profesionistă de Fotbal solicitase anterior eliminarea acestei prevederi. Echipele din Liga 1 au susţinut că nu au fost notificate din timp în privinţa acestei intenţii. Florin Prunea, unul dintre reprezentanţii echipelor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF, a comentat decizia: „Va rămâne obligativitatea folosirii unui jucător U21. Propunerea Ligii a fost una foarte corectă, în sensul că să stimulăm acest lucru, ca toate cluburile care folosesc jucători sub 21 de ani să fie compensate din punct de vedere financiar de către LPF. S-a considerat că suma este prea mică, iar propunerea nu a trecut”.
Viitorul Constanţa are cei mai mulţi tineri în lot (16), urmată de Dinamo (12) şi CFR Cluj (7). La campioana Steaua, niciunul dintre internaționali U21 nu este titular, fie că vorbim de Poiană (portar, 18 ani), Cojocaru (portar, 20 de ani), Mihalcea (mijlocaş, 17 ani) sau Onţel (atacant, 17 ani).

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER