Echipa de handbal masculin Besiktas Istanbul are probleme financiare și a pierdut mai mulți jucători străini

45
0
Share:

Besiktas Istanbul, o formaţie obişnuită cu Liga Campionilor în ultimii ani, are probleme financiare, motiv pentru care a pierdut cei mai mulţi dintre jucătorii străini din lot potrivit mediafax.

Conducătorii de joc Nemanja Pribak (Macedonia de Nord) şi Marko Krsmancic (Serbia) şi-au anunţat deja plecarea de la campioana Turciei. De asemenea, portarul egiptean Kareem Hendawy a încheiat colaborarea cu Besiktas. În acest context, strategia clubului, dar şi ambiţiile europene se vor schimba, foarte probabil, în perioada următoare. În sezonul 2015-2016, campioana Turcia a evoluat în grupele de elită ale Ligii Campionilor. Besiktas Istanbul este pe hârtie o potenţială adversară pentru Dinamo în Liga Campionilor, acum rămâne de văzut dacă în noul context va mai fi acceptată direct în grupele Ligii Campionilor.

Toate echipela care doresc să joace în Liga Campionilor în sezonul următor au ca termen data de 12 iunie pentru înscriere, bineînţeles, prin intermediul federaţiilor naţionale. România va fi reprezentată de Dinamo Bucureşti, care are un punctaj suficient acumulat în ultimii 3 ani, pentru a fi direct acceptată în grupe. Există chiar o mică speranţă pentru un loc în grupele de elită, bătălia fiind cu Savehof şi FC Porto, noile campioane ale Suediei şi Portugaliei. Kristianstad, vechea campioană a Suediei, a evoluat în grupele de elită în ultimul sezon.

Dintre echipele care au mai evoluat în acest sezon în grupele de elită ale Ligii Campionilor, Skjern a pierdut titlul în Danemarca, noua deţinătoare a trofeului fiind Aalborg. Pe locul 2 a terminat GOG.

De asemenea, Rhein Neckar Lowen a pierdut locul 2 în Bundesliga, în dauna echipei THW Kiel, care are toate şansele să fie acceptată direct în grupe, mai ales că a câştigat şi Cupa EHF.

Ar mai fi de notat faptul că Bidasoa este a doua formaţie din Spania, după FC Barcelona, devansând Ademar Leon. Kadetten Schaffhausen este noua campioană a Elveţiei, aceste echipe „noi” urmând să se regăsească, foarte probabil, la startul noului sezon al Ligii Campionilor.

”Dispare” Metalurg Skopje dintre echipele de tradiţie, în urma locului 3 în Macedonia de Nord după Eurofarm Rabotnik, rămâne de văzut şi dacă Franţa va mai avea în viitorul sezon trei echipe direct calificate în grupele Ligii Campionilor (grupe A şi B).

Mai multe naţiuni şi-au exprimat deja intenţia de a participa cu cel puţin cu două echipe în prestigioasa competiţie, inclusiv Norvegia, unde Arendal vrea să însoţească Elverum.

Listele finale cu echipele participante în Velux Champions League vor fi definitivate în cadrul Comitetului Executiv din 25 iunie. Va fi şi ultimul sezon cu 28 de echipe la start. Din sezonul următor, competiţia va fi din nou reformată şi va porni cu 16 echipe.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER