Sign in / Join

Echipa de handbal feminin a României, umilită la debutul Olimpiadei!

638
0
Share:

Prima zi la Olimpiadă pentru România, primele dezamăgiri. Și este doar începutul dezastrului pentru o națiune care a renunțat de multă vreme să mai pună preț pe sport.

Handbal meci Romania - Angola

Cea mai mare supărare ne-au provocat-o handbalistele. Într-o grupă cu Norvegia, Brazilia, Muntenegru și Spania, echipa noastră era obligată să înceapă turneul cu două puncte. Partida împotriva Angolei (19-23) trebuia să reprezinte un simplu antrenament cu public, o încălzire pentru următorul duel, împotriva braziliencelor (azi, de la 22.40). În loc de asta am avut parte de chin și regrete tardive.

S-a jucat enervant de mult pe Neagu. O fi Cristina cea mai valoroasă handbalistă a lumii, dar ea n-a prins decât vreo două, trei ședințe de pregătire în ultimele zile, venind după o accidentare gravă. „Neagu a avut doar trei antrenamente cu echipa în ultimele şase săptămâni”, s-a lamentat selecționerul Thomas Ryde.

În „sferturi” se califică primele patru

Ca să mai spere la calificare, România are acum nevoie de măcar două victorii în această grupă infernală. Merg mai departe în sferturile de finală primele patru echipe. „Vrem aurul olimpic! Sper să fie acesta duşul rece înainte de a începe meciurile grele. Parcă nu ne legăm, n-am avut ritm, n-am avut timing. Trebuie să ne revenim, calificarea este încă în mâna noastră. Am demonstrat că suntem o echipă mare, dar numai dacă suntem unite şi jucăm împreună”, a declarat selecționerul Thomas Ryde după eșecul cu Angola.

Au parcat autobuzul în poartă

Teresa Almeida este noua senzație a handbalului femin. La o înălțime de 1,78 metri, cântărește 98 de kilograme. E drept că angolezii au parcat autobuzul în poartă, dar Teresa a făcut adevărate minuni (10 intervenții decisive) în fața superstarurilor Neagu sau Geiger. Goalkeeper-ul african a dovedit o agilitate nebănuită pentru o persoană atât de corpolentă, paradele sale fiind însoțite de aplauzele spectatorilor brazilieni.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER