Sign in / Join

E oficial: Lucescu, la negocieri cu Putin!

625
0
Share:

Mircea Lucescu devine antrenor fără contract în mai puțin de o săptămână, astfel că nu miră pe nimeni numeroasele oferte pe care le primește antrenorul român.

Мирча_Луческу_-_Mircea_Lucescu_(21615995904)

Dintre toate, cea mai consistentă a venit de la Zenit, gruparea din Sankt Petersburg la care nimic nu se mișcă fără acordul președintelui Rusiei, Vladimir Putin! Agentul Arcadie Zaporojanu, apropiat al încă tehnicianului de la Șahtior Donețk, confirmă faptul că Lucescu negociază cu Zenit: „Așa este, au existat contacte cu Zenit Sankt Petersburg. Au fost negocieri preliminare, normale în această fază. Deocamdată, este prematur să se spună că Mircea Lucescu va semna cu Zenit”.

De opt ori campion al Ucrainei cu Șahtior, cu care a câștigat și Cupa UEFA, în 2009, Lucescu se va întâlni cu șefii lui Șahtior după finala Cupei Ucrainei, programată sâmbătă, împotriva Zariei Lugansk. „Ziua următoare, deși este duminică, Lucescu se va întâlni cu conducerea lui Șahtior. Atunci se va lua o decizie referitoare la cariera sa”, a spus Zaporojanu.

  • Pe de altă parte, nu este mai puțin adevărat că Lucescu are multe oferte de la marile cluburi din Istanbul. Românul a mai antrenat pe malul Bosforului formațiile Galatasaray și Beșiktaș, cu ambele cucerind toate trofeele interne.

Șahtior nu a mai dominat fotbalul din Ucraina după izbucnirea războiului civil din țara vecină. Obligată să joace departe de Donețk meciurile socotite pe teren propriu, echipa a încheiat pe locul secund ultimele două ediții de campionat, după marea rivală Dinamo Kiev. Mai mult, patronul lui Șahtior, oligarhul Rinat Ahmetov, a redus bugetul echipei și a anunțat că nu va mai transfera fotbaliști străini.

Îl înlocuiește pe portughezul Villas-Boas

Zenit Sankt Petersburg caută antrenor după ce, la finalul sezonului, portughezul Andre Villas-Boas se va despărți de echipa care încheie anul pe locul 3, ratând participarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Villas-Boas o pregătește din martie 2014 pe Zenit, cu care anul trecut a câștigat titlul de campioană, iar în actuala stagiune a atins optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Alt nume evocat pentru banca tehnică a lui Zenit este chilianul Manuel Pellegrini, care va fi înlocuit la Manchester City de spaniolul Pep Guardiola.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER