Sign in / Join

Dragomir A PUS-O de 7 ani condamnare cu executare!

609
0
Share:

UPDATE:

Dumitru Dragomir: „Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor să mă bage la pușcărie. Nu e definitivă decizia. Vedem despre ce este vorba și cu asta am terminat. O să văd motivația, avem dreptul la recurs. Asta e”.

 

Tribunalul Bucureşti a decis, în urmă cu puțin timp, condamnarea lui Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani.

mitica-dragomir

Hotărârea magistraților bucureșteni nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Condamnarea lui Dragomir este în dosarul privind drepturile tv ale Ligii Profesioniste de Fotbal, dosar în care „Corleone” a fost trimis în judecată în anul 2014, alături de peste 40 de persoane.

Potrivit deciziei T.B., Dumitru Dragomir este obligat să plătească în solidar cu alte două părţi din dosar despăgubiri de 1.300.320 de lei, iar împreună cu aceleaşi două părţi, dar şi cu LPF, despăgubiri de 12.102.648 de lei.

  • Fostul şef al LPF a fost trimis în judecată pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

17 firme fantomă, combinații întinse pe 5 ani

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip „fantomă”. Anchetatorii descriu, în actul de sesizare a instanţei, modul în care a funcţionat această reţea şi spun că mecanismul infracţional a fost unul împărţit în cinci etape.

Astfel, o parte dintre inculpaţii din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat în documentele contabile ale acestor firme operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii.

  • Pentru a se ascunde provenienţa ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme „fantomă”, sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă. Banii au fost retraşi, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar şi au fost restituiți „la sacoşă” inculpaţilor care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% şi 8%.

A implicat Liga Profesionistă de Fotbal în această poveste

Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut în iunie 2011, când acesta, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Dragomir, susţin procurorii, a făcut acest lucru „cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă)”.

  • „În urma încheierii în aceste condiţii a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011-2013, inculpatul Dragomir Dumitru a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul CORBU MIHAI) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei, în trei tranşe eşalonate pe trei ani, respectiv 2011, 2012 şi 2013”, mai spun procurorii.

Banii au fost daţi pentru servicii de intermediere care nu ar fi fost prestate niciodată, potrivit anchetatorilor. În urma faptelor lui Dragomir, patrimoniul LPF a fost diminuat cu 2,8 milioane de euro, mai susţin procurorii.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER