Dopaj în sportul mondial: rușii dezvăluie că și româna Roxana Cogianu a luat substanțe interzise!

740
0
Share:

Grupul de hackeri ruși cunoscut drept „APT28” și „Fancy Bears” a publicat noi informații confidențiale ale Agenției Mondiale Antidoping (WADA) legate de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio, iar printre aceștia să numără și canotoarea română Roxana Cogianu.

12047137_1240200719329476_1768878444389754542_n

Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezența unei substanțe interzise, dexametazonă, dar canotoarea avea autorizație pentru folosirea acesteia.

Cogianu a făcut parte din barca de 8+1 a țării noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio.

Datele publicate de hackeri în acest al doilea calup de dezvăluiri vizează sportivi din opt țări – SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România și Rusia. Printre sportivii nominalizați figurează jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) – medaliată cu aur la dublu mixt, Petra Kvitova (Cehia), ciclistul britanic Christopher Froome (Marea Britanie) – medaliat cu bronz la contratimp etc.

În prima sa acțiune, grupul Fancy Bears a publicat date confidențiale legate de jucătoarele americane de tenis Serena și Venus Williams, gimnasta americană Simone Biles și baschetbalista americană Elena Delle Donne.

„WADA e conștientă că acest atac criminal, care a expus cu nesăbuință datele personale a 29 de sportivi, va fi foarte deranjant pentru sportivii în cauză și va provoca neliniște pentru ceilalți sportivi care au participat la Jocurile Olimpice. Tuturor sportivilor afectați le spunem că regretăm aceste încercări criminale de a le păta reputația și îi asigurăm că primim informații și sfaturi de la cel mai înalt nivel la nivel de securitate IT”, a declarat directorul general al organizației mondiale antidoping, Olivier Niggli, într-un comunicat.

WADA consideră că hackerii au obținut acces la programul său de administrare a datelor (ADAMS) printr-un cont al Comitetului Internațional Olimpic creat pentru Jocurile de la Rio.

Tagszoom
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER