Doliu în lumea fotbalului: Celebru internațional argentinian s-a stins în locuința lu din orașul La Plata

34
0
Share:

Jose Luis Brown, fostul internaţional argentinian, a decedat, luni, la vârsta de 62 de ani, în oraşul La Plata, din ţara natală, anunţă site-ul FIFA, potrivit Mediafax.

Cel poreclit “Tata” suferea de Alzheimer, familia oferind câteva detalii în perioada recentă în care se menţiona că fostul fotbalist şi antrenor trecea prin momente dificile.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Una dintre amintirile cele mai importante din cariera fundaşului central este legată de golul acestuia din finala Campionatului Mondial din 1986, disputată în Mexic, contra Germaniei de Vest şi încheiată cu scorul de 3-2 pentru sud-americani. Brown a înscris chiar primul gol al finalei, în minutul 23. Aveau să-l urmeze colegii Valdano şi Burruchaga şi adversarii Rummenigge şi Voller.

Deşi a evoluat în 36 de meciuri pentru Argentina, singurul gol, unul crucial, a venit în finala Campionatului Mondial din 1986.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Tot în finala turneului final din acel an, Jose Luis Brown şi-a dislocat umărul şi a refuzat să fie înlocuit, ducând meciul până la capăt.

Jose Luis Brown a evoluat în ţara natală, pentru Estudiantes, Boca Juniors, Club Deportivo Espanol şi Racing Club, în Columbia, pentru Atletico Nacional, în Franţa, pentru Brest, şi în Spania, pentru Real Murcia. Ulterior, acesta a început o carieră de antrenorat în ţara natală, iar în perioada 2008-2011 a fost secund la naţionala Argentinei.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER