Sign in / Join

Doliu în fotbal: marele Cruyff, răpus de cancer!

505
0
Share:

O veste cumplită dintr-o clinică din Barcelona cade ca un trăsnet peste lumea fotbalului. Unul dintre cei mai importanţi jucători şi antrenori din istorie a pierdut o luptă inegală cu o boală necruţătoare, cancerul pulmonar.

Johan Cruyff

Celebrul Johann Cruyff a murit joi, la vârsta de 68 ani. Olandezul vicecampion mondial în 1974 suferea de cancer pumonar. Fost antrenor al Barcelonei, unde i-a avut elevi pe Hagi şi Gică Popescu, Johan Cruyff a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an şi a fost supus imediat, la o clinică privată din Barcelona, la o serie de teste amănunţite pentru a afla exact stadiul în care se afla boala. „Pe 24 martie 2016, Johan Cruyff a murit liniştit, în Barcelona, înconjurat de familia lui, după o grea bătălie cu cancerul. E un moment extrem de trist pentru noi toţi şi vă rugăm să ne respectaţi intimitatea familiei în această perioadă”, a fost anunţul publicat de familia fostului mare fotbalist pe o reţea de socializare.
Johan Cruyff este o figură emblematică pentru ceea ce înseamnă lumea fotbalului. Ca jucător, a obţinut trei Cupe ale Campionilor cu Ajax, o Cupă UEFA şi o Cupă Intercontinentală. A primit Balonul de Aur de trei ori, în 1971, 1973 şi 1974, şi a fost Gheata de Aur a Cupei Mondiale din 1974.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER