Discurs tulburător al lui Ianis Hagi: ”De ce să nu fiu mândru de numele Hagi? Că e tata? Îi spuneam săru-mâna!”. Motivul pentru care i-au dat lacrimile în filmul naționalei

Ianis Hagi are o serie de apariții mișcătoare în pelicula ”În inima naționalei”, care prezintă traseul României spre Euro 2024. El vorbește despre orgoliul de a purta un nume celebru și despre accidentarea cruntă care l-a scos din circuit un an de zile

Ianis Hagi, momente de suflet din familie și de pe teren

Lansat joi seara la cinematograful de la AFI Palace Cotroceni, filmul ”În inima naționalei” prezintă de-a lungul a aproape două ceasuri emoțiile accesului la Euro 2024. Ianis Hagi se numără printre actorii principali ai scenariului. El intervine în mai multe rânduri în timpul filmului, povestind episoade care i-au marcat viața și cariera. Jucătorii încearcă să se prezinte în fața publicului cu momente și trăiri parcurse de-a lungul anilor, ca o cocă din care s-a plămădit pentru fiecare în parte calificarea la turneul din Germania. Iar Ianis trece în revistă, pe repede înainte, clipe din familie, de pe teren sau din sufletul său.

Nu puteam dormi fără minge”

”Sunt o persoană ambițioasă. Încer mereu să-mi testez limitele. Să mi le găsesc. Atunci când eram mic, nu puteam dormi dacă nu aveam mingea lângă mine. Mi-a fost foarte greu să-mi fac prieteni. Nu eram ca alți copii, care au crescut câte zece ani împreună. Dar când îți urmezi tatăl pe timpul carierei lui, nu te poți baza că vei rămâne într-un singur loc prea mult timp”, povestește Ianis în penumbra studioului de filmare.

Ianis Hagi a fost foarte important pentru naționala României în preliminariile pentru EURO 2024. Sursă: Profimedia

Și continuă: ”Când îl vedeam pe tata, îi spuneam <Săru-mâna>! La noi, la machedoni, respectul față de părinți e unul extraordinar. De ce să nu fiu mândru de numele Hagi? Cu presiunea asta m-am trezit zilnic. Când eram mic, alți părinți strigau din tribune că joc fiindcă sunt băiatul lui Gică Hagi. De ce să-l ocolesc? Că e tata?”.

Mi s-a luat jucăria cea mai de preț”

Ianis a oferit și un cadru emoționant, cu o ipostază care l-a arătat plângând. S-a întâmplat când a început să relateze apăsarea simțită în momentul teribilei accidentări care l-a ținut pe margine vreme de un an.

Cele mai multe povești individuale din rândul tricolorilor au potențialul de a fi block-buster, fără nicio exagerare! Nu găsești nimic liniar în poveștile lor. Nici măcar la Ianis Hagi, unde te-ai fi așteptat să fie totul ceva mai previzibil. Eu am vrut să scot jucătorii la interviuri din zona lor de confort, să vorbim și despre ei, nu doar despre meciuri. Așa am descoperit secretele lui Ianis, pe care le vor descoperi și spectatorii. Cum a schimbat școli, contexte, cum a evoluat într-o presiune publică uriașă încă de la bun început”, Remus Achim, regizor, pentru FRFTV

”Am simțit ca și cum mi s-a oprit tot în viață. Mi s-a luat jucăria cea mai de preț atâta timp. A fost foarte greu”, a spus Ianis cu glasul tremurând. Nu și-a mai putut stăpâni lacrimile. ”Pauză!”, a rugat el la un moment dat. S-a ridicat apoi de pe scaun și a părăsit scena pentru a-și masca emoțiile.

Acest film va avea un mare succes”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit și el despre poveștile de viață ale lui Ianis și colegilor săi: „Pentru mine a fost emoționant de fiecare dată când am văzut filmul, inclusiv în această seară. Cred că acest sentiment îl vor avea și suporterii. Această generație are în spate foarte multe povești, în care mulți ne putem regăsi. Suntem siguri că acest film va avea un mare succes. Fiecare jucător, cu povestea lui de viață, cu dificultățile lui, poate spune această poveste, extrem de frumoasă. Inclusiv eu, care îi cunosc foarte bine pe jucători, i-am descoperit în acest film”.

Răzvan Burleanu a asistat la premiera filmului despre calificarea naționalei la Euro

A completat: ”Nu cunoșteam detaliile despre accidentarea lui Stanciu, dificultatea lui de recuperare, dificultatea lui George Pușcaș de a se pregăti în noroaie, într-o comună din Bihor, dificultatea lui Ianis Hagi de a reveni după un an de zile de accidentări. M-a impresionat pasiunea pe care o insuflă Răzvan Marin, care a reușit la un nivel foarte înalt. Povestea lui Horațiu Moldovan, care era la un pas să se lase de fotbal, în pandemie m-a impresionat”.

33 selecții la echipa națională a strâns Ianis Hagi, care a marcat 8 goluri pentru România

5 echipe se află pe CV-ul lui Ianis Hagi: Viitorul, Fiorentina, Genk, Rangers și Alaves

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare