Dinamovistul dorit de Bayern Munchen și Ajax Amsterdam. Mircea Lucescu dezvăluie numele echipelor care s-au bătut pe semnătura lui Cornel Dinu

Prezent într-un podcast, dinamovistul, Mircea Lucescu a fost nevoit să aleagă dintre foștii fundași centrali, Cornel Dinu și Gică Popescu, iar răspunsul a venit sincer și direct.

Gică Popescu – Cornel Dinu, duelul fundașilor

Gică Popescu este unul dintre jucătorii de bază ai anilor 90 și care a participat la sferturile de la Mondialul din SUA. La nivel de club, fostul fotbalist a evoluat în patru dintre cele mai mari campionate ale Europei (Anglia, Spania, Italia şi Germania).

„Baciul” este singurul jucător român din istorie care a fost numit căpitan la FC Barcelona. Acesta a câștigat premiul de Fotbalistul Anului de 6 ori. Singuru care a reușit să întreacă aceasta realizare este Gică Hagi. Fostul fotbalist constănțean a atins numărul de 7 premii de Fotbalistul Anului.

Spre deosebire de Popescu, Cornel Dinu nu a avut niciodată șansa de a juca în afară, însă asta nu a fost un minus pentru Mircea Lucescu să l aleagă.

„Dinu, pentru că eu am jucat foarte mult cu el. Gică Popescu a fost la nivel internațional bun, Dinu nu a avut posibilitatea asta. Știu că au vrut să-l ia Ajax, au fost discuții la un moment dat și cu Bayern. A fost o perioadă în care a fost un jucător extraordinar și ar fi meritat să joace și el în străinătate.

Nu se știe ce evoluție ar fi avut… Toți care au plecat și au perfecționat jocul. Au progresat foarte mult, au jucat în echipe mari. Din ce au fost aici, au devenit mai buni, jucând la echipe mari.” a declarat „Il Luce” la Orange Sport.

Mircea Lucescu, „din cauza asta comit și foarte multe greșeli în joc”

În urma remizei cu ilfovenii, fostul jucător dinamovist, Mircea Lucescu a susținut că fotbaliștii lui Dinamo trebuie să creadă până la capăt în salvarea de la retrogradare, întrucât orice se poate întâmpla în cele două meciuri rămase de jucat din play-out.

„Ei își doresc foarte mult să se salveze, dar din cauza asta comit și foarte multe greșeli în joc. Este incredibil pentru nivelul acesta. Calitatea tehnică a jucătorilor lui Dinamo nu e foarte ridicată, și când joacă și cu presiunea aceasta, greșelile se înlănțuie.

Sunt și greșeli tactice. Ei trebuie să creadă până la capăt. Suporterii sunt alături de ei în continuare. Orice se poate întâmpla.” a declarat „Il Luce” după remiza lui Dinamo cu Voluntari.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare