Sign in / Join

Dinamo joacă finala, dar Cupa nu mai are miză pentru „câini”

500
0
Share:

Dinamo a trecut de Steaua în semifinalele Cupei României și va disputa o finală care poate să nu aibă altceva decât o însemnătate pentru palmares.

dinamo

Abia ieșit din insolvență, clubul lui Ionuț Negoiță nu se poate înscrie în cupele europene, astfel că finala de peste o lună devine una lipsită de importanță pentru gruparea„alb-roșie”. Despre acest pericol a vorbit și Mircea Rednic la conferința de presă de după returul cu Steaua (scor 2-2), când a declarat că speră ca echipa sa să aibă parte de clemență din partea Comisiei de Licențiere a FRF.
„Facem eforturi mari pentru a obține dreptul de a juca în cupele europene. Ar fi frumos și pentru România, și pentru jucătorii noștri, și pentru mine să putem juca în Europa. De aceea fac un apel la domnul Burleanu, la domnul Duru, care uneori e dur, să înțeleagă că ăsta e sport. Iar dacă poți să ajuți, să facem noi eforturi dacă există o portiță, nu să stăm la mila altora, să mergem cu memorii pe la TAS. Acum, mai este doar TAS-ul, unde sunt șanse mari. Nu pot să uit ce a zis domnul Iuliu Mureșan de la Cluj. A zis că CFR are șanse să joace în cupele europene, chiar dacă e în insolvență. Și dânsul are mare experiență. Noi urmăm calea aceea. Dacă mai e o portiță la TAS, atunci mergem și la TAS. Dar și la noi, la FRF, sunt probleme”, a reacționat Rednic după Steaua – Dinamo.
Gruparea din Ștefan cel Mare dorește să obțină o derogare pentru a putea participa în ediția 2016/ 2017 a cupelor europene, deși, pentru acest lucru, regulamentele în vigoare prevăd că un club trebuie să iasă din insolvență până la data de 1 iunie în anul precedent. Gruparea alb-roșie a încheiat procedura de insolvență la 24 septembrie 2015.

Steliano Filip vrea primul trofeu din carieră

Titular și unul dintre cei mai importanți jucători din lot, Steliano Filip anunță că vrea și trofeul Cupei României, chiar dacă finala va conta doar pentru palmares: „Nu am trăit niciodată un asemenea moment, sper să câștigăm și Cupa! Acesta e obiectivul echipei Dinamo. Noi ne-am dorit calificarea mai mult ca Steaua, am fost o echipă adevăra. Sper să o ținem tot așa. Pentru fanii noștri, meciul cu Steaua e cel mai important meci. Acum ar fi păcat să nu câștigăm trofeul, mai ales că am muncit mult să ajungem până în finală”.
Referitor la faptul că Dinamo nu a pierdut niciun derby cu Steaua din cele șase disputate în acest sezon, Filip a afirmat: „Când joci cu Steaua, ai o determinare mai mare. Lucrurile s-au mai schimbat în ultima vreme. Cei de la Steaua ne-au privit mai mereu de sus, dar, uneori, când nu ești modest, fotbalul îți dă peste nas”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER