Despre infractorii din fotbal şi despre infractorii care ne distrug

1611
1
Share:
fratii

Fraţii Becali au crezut că pot manevra chiar şi Justiţia din România (Credit foto: sport.ro)

După arestările din ultimii ani ale unor oameni de fotbal, pentru fapte legate de acest sport sau pentru alte fapte, concluziile mele sunt următoarele:

  1. Mulţi s-au băgat în fotbal ca să fure din banii publici sau din transferuri;
  2. În fotbal au intrat o mulţime de infractori, condamnaţi ulterior pentru evaziune fiscală, bani negri sau abuz în serviciu.

Păi cum putea face Marian Iancu o treabă legală şi profesionistă la Poli Timişoara, când el era obişnuit în afacerile sale să fure şi să înşele statul şi propriii angajaţi? Şi echipa de fotbal a fost o afacere, tratată similar.

Cum să dezvolte latifundiarul fcsb un club serios, când el păcălea şi mituia membrii marcanţi ai MApN? Cum să aibă un discurs civilizat în emisiunile televizate, când el sechestra oameni, fie ei şi infractori, în beciuri? Cum să facă din Steaua o afacere legală, când el alerga cu valizele pline cu bani pe străzi?

Sau fraţii Becali, care mituiau ziarişti şi judecători. Puteau transfera fotbalişti în mod legal, cu profit pentru cluburi? Ei, iată că nu.

Sau Cristi Borcea, vânzătorul de butelii, care evaziona statul plătind primele şi salariile cu punga, în vestiar, şi “butona” arbitrii în Liga 1…

Să nu îl uităm nici pe patronul Astrei, ajuns şi el după gratii pentru finanţare ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană.

Sau pe George Copos…

Noi ne doream un stadion ca lumea în Bucureşti, în care s-au băgat zeci de milioane de euro din bani publici, dar nu ne-am dat seama că el era coordonat de un primar căruia îi plăcea şpaga mult mai mult decât sportul. Şi aţi văzut ce a ieşit…

Aşa şi la Petrolul. S-a făcut stadionul acela, frumos la început, dar care a funcţionat doar când se scurgeau bani prin buzunarele primarului din Ploieşti şi a acoliţilor acestuia. Acum, e o mlaştină.

Din aceste motive s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi în Colectiv. Şpaga, corupţia, caracatiţa politică din România ucid şi distrug în timp. Infractorii fac câţiva ani de puşcărie şi rămân cu averile. Noi ne plângem morţii şi privim neputincioşi (până nu demult şi impasibili) cum ei ne distrug.

Mai putem oare schimba ceva?

 

Florin Caramavrov

Share:

1 comment

  1. Cristian Cirstea 28 November, 2015 at 11:04 Reply

    Din pacate asta e mocirla in care se zbate fotbalul romanesc si nu doar el. Oameni ca cei enumerati mai sus, sunt inca in sport si in toate structurile statului. Intrebarea este urmatoarea : cum scapam de ei si de cei cu care au si au avut COMBINATII ? In timp ce ei fura milioane si stau la PENSION cateva luni, sportivii se chinuiesc sa se pregateasca si sa ajunga la competitii pe banii lor. Vezi cazul lotului national de box tineret care s-a deplasat 2000 de kilometri pana in Polonia cu microbuzul pentru a se prezenta la Campionatele Europene de la Kolobrzeg. Pacat ca cei ce cunosc aceste lucruri si trebiue sa ia masuri nu fac aproape nimic.

Leave a reply

NEWSLETTER