Sign in / Join

Descoperă povestea noului șef al lui Mircea Lucescu

723
0
Share:

Cu toate că, teoretic, stăpân peste Zenit este Aleksei Miller, în realitate, de destinele clubului se ocupă Alexander Dyukov (48 de ani).

????????????????????????????????????

Apropiat al președintelui Vladimir Putin, Dyukov este șeful Gazprom Neft, una dintre cele mai mari companii din domeniul petrolier. Absolvent al Institutului Leningrad, Dyukov are misiunea să facă din Zenit un club de Top 10. Și este pe drumul cel bun, dovadă că, în 2008, la primul său an ca președinte, a adus la Sankt Petersburg două trofee: Cupa UEFA și Supercupa Europei! Bașca o sumedenie de fotbaliști importanți, ca Hulk, Witsel, Garay sau Kokorin.

Pus să aleagă între Rusia și Turcia, Mircea Lucescu a preferat provocarea. De ce? Credem că este posibil ca fostul antrenor al Șahtiorului să fi beneficiat de ajutorul rușilor în chestiunea celor 20 de milioane de euro pe care le-a avut blocate în băncile din Ucraina. După ce mai bine de un an a încercat să-și recupereze banii, „Il Luce” a părăsit Ucraina cu lichidarea făcută. Nu este exclus ca acest succes să fie opera rușilor.

A câștigat cursa cu Pellegrini și Capello

Doi mari antrenori a învins Mircea Lucescu în cursa pentru banca tehnică a echipei Zenit. Vorbim despre Manuel Pellegrini (fost campion al Angliei cu Manchester City) și Fabio Capello, ultimul fiind unul dintre cei mai titrați antrenori din istorie.
Atuul românului: Lucescu știe limba rusă, aspect de care șefii lui Zenit chiar au ținut cont!

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER