Sign in / Join

Del Bosque: România trece de grupe la Euro!

667
0
Share:

A fost de ajuns să nu pierdem cu Spania pentru ca adversarele de la Euro să vorbească în cu totul alți termeni despre echipa României.

Del Bosque

Selecționerul Spaniei, Vicente del Bosque, și-a început conferința de presă cu următorul discurs: „Trebuie să tragem o singură concluzie și anume că România nu ne-a lăsat să jucăm! Ei au avut profunzime, ceea ce nouă ne-a lipsit, dar au arătat și câteva probleme la finalizare. Noi nu am avut profunzime în atac și nici pe benzi. Cu toate acestea, Spania a jucat bine, atât defensiv, cât și ofensiv”. Concluzia lui Del Bosque: „Dacă România va juca la fel , cu dăruire și cu presiune, va trece fără probleme de grupe la Euro”.
Și Koke, coordonatorul de joc al lui Atletico, a vorbit despre România în termeni laudativi: „Am încercat să avem posesia, să atacăm, dar românii au venit cu un răspuns bun. Porneau foarte rapid pe contraatac după ce recuperau mingea. Ieșeau imediat din propria jumătate și de aceea nouă ne-a fost extrem de greu să ne organizăm”.

„L’Equipe”: „Atenție, această Românie este greu de clintit!”

Firesc, au reacționat și francezii după România – Spania 0-0. Impresionați de siguranța arătată de „tricolori” în „amicalul” de la Cluj, jurnaliștii cotidianului „L’Equipe” îl avertizează pe selecționerul „cocoșilor”, Didier Deschamps: „Atenție, această Românie este greu de clintit!”.
Principalul pericol din echipa României este văzut stelistul Nicușor Stanciu, cel mai bun om al partidei cu Spania. Iată ce caracterizare i-a făcut „L’Equipe”: „În faţa Lituaniei, evoluţia sa i-a sedus pe români, dar şi pe selecţioner, astfel că a fost titularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Iker Casillas la două parade şi căutând mereu spaţii;, a trimis chiar și un lob de la 45 de metri, într-o situaţie de 3-2, în minutul 76. A fost singura lui decizie greşită în meciul de la Cluj”.

Remarcat s-a făcut și Adi Popa

Dacă în ultima vreme s-a remarcat doar într-un mod negativ, de data aceasta Adi Popa a stârnit aplauze prin evoluția din partida cu Spania. „France Football” l-a lăudat pentru tupeul arătat împotriva campioanei Europei: „Popa, chiar dacă nu a jucat prea mult în preliminarii, a lăsat o impresie foarte bună cât timp a fost pe teren. Extrem de incisiv, mijlocaşul echipei Steaua a condus cele mai bune atacuri ale naţionalei României. Concentrat doar pe a ataca poarta spaniolilor, românul nu a ezitat să aibă iniţiativa şi să dribleze în careul Spaniei”.
Franţa-România este meciul de deschidere al Campionatului European şi se va disputa pe 10 iunie, la Partis, de la ora 22.00.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER