Decizia Instanţei a şocat fotbalul: merge 9 ani la închisoare! Chiar şi preşedintele ţării a reacţionat

Fostul star al fotbalului mondial nu şi-a găsit salvarea în ţara natală. A fugit acasă ca să nu fie extrădat, dar n-a scăpat de închisoare. Decizia Instanţei este clară pentru Robinho: va intra după gratii, după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, pentru viol.

Fostul jucător de la Real Madrid sau AC Milan fusese condamnat de o Instanţă din Italia, dar a fugit în Brazilia, pentru nu există acord de extrădare între cele două ţări.

Brazilienii lui l-au trimis după gratii

Numai că Robinho n-a găsit în ţara natală salvarea la care spera. Judecătorii brazilieni au decis că fostul fotbalist nu va fi extrădat, dar că trebuie să-şi ispăşească pedeapsa de 9 ani într-o închisoare din statul sud-american.

Reamintim, Robinho a fost condamnat în 2017 pentru un viol comis în grup comis în 2013 asupra unei femei albaneze în vârstă de 23 de ani, într-un club de noapte milanez. Condamnarea a fost confirmată în apel în 2020, iar apoi dată publicităţii de către Curtea de casaţie italiană în 2022.

Preşedintele Braziliei l-a „trimis” la închisoare

Conform verdictului justiţiei italiene, Robinho şi cinci compatrioţi au îmbătat victima până când aceasta a rămas „inconştientă şi incapabilă să se apere”. Apoi, ar fi violat-o.

„A fost mai norocos decât 99% dintre tinerii brazilieni, a câștigat mulți bani și a devenit faimos. Nu avea nevoie să facă așa ceva!

Toți cei care comit infracțiunea de viol trebuie să meargă la închisoare”, a spus Luiz Inacio Lula da Silva, preşedintele Braziliei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare