Sign in / Join

De necrezut: toată echipa de kaiac-canoe a României, DOPATĂ!

803
0
Share:

Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României au fost depistați pozitiv la meldonium!

kaiac

În cadrul lotului național intră componenții celor patru bărci calificate la Jocurile de la Rio de Janeiro.

  • Leonid Carp (caiac simplu și caiac dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă sunt sportivii care au fost depistați pozitiv când au fost controlați antidoping. Cu toții obținuseră calificări la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut după această poveste.

Vestea vine la numai câteva zile după ce s-a aflat că Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, a fost depistat pozitiv la hormoni de creștere cu prilejul unui control antidoping inopinat efectuat pe 6 aprilie de ANAD.

  • Atenție, nu doar cei opt calificați la jocurile de la Rio au luat meldonium, ci toți componenții loturilor feminine și masculine de seniori!

Ioan Dobrescu, secretar general COSR, a declarat: “Este o tragedie pentru sport și o veste dezarmantă. Vom demara o anchetă, pentru că noi credem că sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizează acest medicament. Facem un apel public și la Federație și la cluburi, pentru că majoritatea sunt de la Steaua și Dinamo, cluburi de forță din România, să facă propriile investigații pentru a afla cine a permis aceste lucruri”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER