DE NECREZUT: Rapidul se vinde la licitație, pe bucăți!

552
0
Share:

Situație cu adevărat dramatică pentru Rapid, unul dintre cele mai iubite cluburi din România. Gruparea „feroviară” a ajuns să fie vândută pe bucăți, la o licitație publică!

rapid

În data de 16 mai va avea loc o licitație în cadrul căreia se vor pune în vânzare 1.520.818 de acțiuni, reprezentând 27,3935% din părțile sociale ale SC FC Rapid SA. Prin această mutare, nu se urmărește altceva decât recuperarea unei datorii de 1,17 milioane de lei către Marfin Bank România, iar aceasta este și suma de la care va pleca licitația. 0,77 lei este prețul de piață al unei acțiuni, iar valoarea nominală este de 2 lei.

  • Atenție, scrie „lipovan.ro”, datoria către Marfin Bank nu este a clubului Rapid, ci îi aparține patronului Valerii Moraru. Ea datează din 2008, când omul de afaceri basarabean nu era proprietarul echipei giuleștene. Executarea silită este pusă în aplicare de SCPEJ Dobra, Coșoreanu și Asociații.

„Multă lume a crezut că glumesc atunci când am spus că vreau să vând clubul Rapid sau că vreau să vină cineva alături de noi. Acum, cei care sunt interesați să cumpere acțiuni la Rapid, o pot face. Dacă cineva vrea mai mult de 27% și vrea să fie acționar majoritar, vom scoate la vânzare 51% din acțiuni”, a declarat Valerii Moraru la Digi Sport.

Comunicatul executorilor judecătorești este clar: „În cazul în care preţul oferit de cumpărători pentru pachetul iniţial de 1.520.818 acţiuni nu va acoperi suma ce urmează a fi recuperată, SCPEJ Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii va putea majora numărul de acţiuni ce vor fi vândute, până la recuperarea integrală a debitului datorat sau, atunci când acest lucru nu este posibil, până la numărul maxim de 5.258.612 acţiuni deţinute de către debitor, reprezintand 94,7202% din capitalul social al FOTBAL CLUB RAPID S.A.”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER