Sign in / Join

Daminuță, de la Milan și Inter, în Irak

677
0
Share:

Fotbalistul Cristian Daminuță a ajuns la un acord irakienii de la FC Zakho, unde va fi pregătit de antrenorul român Ilie Stan. Daminuță a fost convins să meargă în Orientul Mijlociu de fostul jucător al Universității Craiova, irakianul Salih Jaber.

Daminuță, alături de Chivu, la antrenament, pe vremea când era văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători români.

Daminuță, alături de Chivu, la antrenamentul lui Inter, pe vremea când acesta era văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători români.

Trecut pe la cele două mari echipe din Milano, Inter și AC Milan, Daminuță este, potrivit site-ului Buzaul-sportiv.ro, al treilea jucător de la noi care ajunge în Irak, după Florin Costea și fostul atacant al celor de la FC Brașov și CSMS Iași, Adrian Pătulea.

În vara lui 2008, Daminuță a fost transferat de campioana de atunci a Italiei, Internazionale Milano, de la Poli Timișoara. Pentru fundașul român, conducătorii echipei din Cizmă le-au plătit timișiorenilor 300.000 de euro. În vârstă de 18 ani la acea vreme, Daminuță a semnat un contract pe patru ani cu Inter. În primul sezon, a jucat la echipa de tineret, iar în cel de-al doilea a fost împrumutat la Modena, din Serie B, și la Dinamo.

La doi ani după ce l-a adus, Inter l-a vândut pe Daminuță la rivala AC Milan, pentru 1.000.000 de euro. Însă, Cristian Daminuță n-a apucat să debuteze nici la diavoli. Până în această vară, când a fost pus pe liber de italieni, Daminuță a fost împrumutat la FC Tiraspol, L’Aquila, ACS Poli Timișoara și FC Viitorul.

Denis Șchiopu

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER