De ce pariurile pe contrafavoriți sunt atractive în rândul profesioniștilor

13
0
Share:

Profesioniștii au strategii bine puse pe punct prin care își ating obiectivul, una dintre ele fiind reprezentată de pariurile contra favoritelor. Fie că joacă la Baumbet, fie că au conturi la alte agenții online, ei respectă cu strictețe planul de joc și plasează biletul la momentul oportun.

Acest detaliu este foarte important în ceea ce privește pariurile pe outsideri (pe echipele care pornesc cu șansa a doua), întrucât în sport există surprize mari, dar ele nu apar foarte des. De aceea, trebuie ca biletul să fie pus atunci când sunt cele mai mari șanse ca el să fie câștigător.

Calea „nebătătorită” poate fi mai profitabilă

Poate că te întrebi de ce se complică și de ce nu pariază ca toată lumea, pe formația care are cele mai mari șanse să se impună. Ei bine, sunt mai multe motive. În pariuri, calea „nebătătorită” poate fi mai profitabilă. De aceea unii se îndreaptă și spre competițiile de nișă, cum ar fi ligi din țări „exotice”.

Dacă sunt jucate așa cum trebuie, pariurile contra favoriților sunt rentabile, pentru că un singur bilet câștigător din trei îl poate aduce pe parior pe plus. De exemplu, se pune aceeași miză pe trei bilete cu cota 4.00 fiecare.

În același timp, este mai probabil să apară pariuri de valoare, adică pariuri în care cota de pe site-ul bookmakerului este mai mare decât ar trebui să fie. Se întâmplă așa datorită fluctuației. Atunci când sunt afișate pe site, cotele reflectă într-o măsură destul de mare șansele de câștig. Imediat, microbiștii încep să mizeze masiv pe favoriți, iar cota pentru victoria lor scade, în timp ce cotele pentru egal și victoria outsiderilor cresc.

Un alt motiv pentru care unii profesioniști pariază pe echipa mai slabă este că diferențele între cotele atribuite aceleași selecții de agenții diferite pot fi foarte mari. În mod normal, victoria favoriților poate fi cotată cu 1.50 pe un site și cu 1.65 pe altul, dar aceasta este diferența maximă. În schimb, victoria underdog-ului poate avea cota 12.00 la o agenție și 14.50 sau chiar 16.00 la alta.

Puncte de reper pentru depistarea surprizelor

Așa cum spuneam, profesioniștii nu mizează la întâmplare pe surpriză. Decizia este luată în urma analizării meciurilor și se raportează la câțiva „indicatori” de bază:

  • Echipa slab cotată a avut rezultate pozitive în ultimul timp – pe lângă faptul că indică o pregătire sportivă bună, o serie de victorii construiește un moral solid, care poate compensa lipsa de valoare;
  • Echipa favorită nu are motivație – dacă și-a îndeplinit deja obiectivul pentru acel sezon, sau dacă urmează un meci pe care îl consideră mai important, echipa mai puternică nu joacă cu determinare maximă;
  • Din echipa favorită lipsesc jucători importanți – s-a văzut ce s-a întâmplat cu CFR Cluj sezonul trecut, după ce Ciprian Deac nu a mai jucat din cauza unei accidentări;
  • În istoricul meciurilor directe se observă ceva – sunt cazuri în care echipe puternice calcă strâmb constant în fața unor anumiți adversari, incomodate de stilul de joc al acestora;
  • La echipa favorită nu este liniște – dacă sunt conflicte interne (de exemplu, jucătorii vor să scape de antrenor), forța generală a favoritei scade considerabil;
  • Terenul este foarte greu – un teren îmbibat de apă, sau cu noroi în loc de gazon, nivelează valorile;
  • După o serie lungă de victorii, trebuie să există și un pas greșit – foarte rar se întâmplă ca o echipă mare să nu piardă niciun meci într-un sezon.

Pentru a miza pe contrafavoriți, este nevoie de un psihic puternic, foarte multă răbdare și un buget pe măsură.

Share:

Leave a reply