Sign in / Join

De ce n-ați adus până acum un Tade?

627
0
Share:
tade

Tade, atacantul de care Steaua avea nevoie (Credit foto: sportnews.libertatea.ro)

În minutul 81 al meciului, după ce alergase aproape continuu și hărțuise permanent apărarea adversă, Tade face pressing la 2-0 pentru Steaua, aproape de jumătatea terenului. Iar asta spune enorm despre capacitatea fizică și despre disponibilitatea la efort a fostului atacant al CFR-ului.

Steaua n-a mai avut demult un atacant de asemenea factură, care să alerge ca un maratonist, să sară la cap ca un săritor în înălțime și să aibă fuleul unui triplusaltist. Și ca să nu credeți că Tade e vreun atlet polivalent, trebuie să spunem că francezul știe să se și demarce, simte poarta, chiar dacă n-a marcat aseară, protejează excelent balonul, dar mai are nevoie de ceva: de niște mijlocași care să-i pună în valoare calitățile.

Tade pare o clasă chiar peste Piovaccari, ultimul atacant cu alură de luptător din ofensiva stelistă, rămâne acum să vedem dacă va înscrie mai mult decât italianul pentru roș-albaștri. Observând cum se bate 90 de minute cu fundașii echipei slovace, cât de bine stă pe picioare, am avut impresia că poate duce un adversar în cârcă și unul în spate și tot ar reuși să se demarce și să protejeze mingea.

Ne-am dat seama aseară, dacă mai era nevoie de acesată demonstrație, cât de mult contează în jocul unei echipe un atacant de acest gen și nu putem să nu ne întrebăm și să nu ne mirăm, ținând cont de zecile de milioane de euro intrate în conturile Stelei în ultimii ani, de ce nu a transferat această echipă, până acum, un astfel de jucător.

Cine nu poate răspunde să-i dea un telefon lui Becali.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER