Sign in / Join

Dan Petrescu și singurul obiectiv

588
0
Share:
danpetrescu

Dan Petrescu a luat titlul cu Urziceniul în 2009 (Credit foto: digisport.ro)

Revenirea lui Dan Petrescu în campionatul României este surprinzătoare și benefică. Surprinzătoare, pentru că îl vedeam cu toții, după expediția curajoasă din Rusia, într-un campionat puternic din Europa, mai precis în Premier League, acolo unde a și jucat cu succes. Benefică, pentru că un antrenor de valoarea lui poate aduce un plus de profesionalism și de ambiție, poate ridica ștacheta unui campionat searbăd în ultimii ani.

Dacă Petrescu ar fi ajuns la Steaua, poate că surpriza nu ar fi fost atât de mare. Steaua e echipa lui de suflet, poate juca în grupele Champions League, unde există altă expunere și alte posibilități de a progresa. La Târgu Mureș, fostul tehnician al Urziceniului o ia din nou de jos, cum se spune, dar, având în spate un nume, un titlu și o participare în competiția sus-amintită, și pretențiile sunt de același nivel.

Pentru Petrescu nu mai există acum alt obiectiv în afara titlului. Nici el, nici târg-mureșenii nu vor fi mulțumiți cu locul doi, pentru că ASA a obținut această poziție în sezonul trecut, fără a avea la conducere un antrenor de această talie, cu experiență la nivel înalt. Orice loc ocupat de târg-mureșeni la finalul ediției 2015-2016 în afara primei poziții va fi considerat un eșec.

Salutăm întoarcerea Bursucului în exoticul campionat românesc, dar ne permitem și o recomandare: dacă nu va reuși să-și stăpânească ieșirile uneori nebunești la adresa arbitrilor, Petrescu va avea doar de pierdut.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER