CUTREMUR în tenis: 83 de persoane au fost reținute, între care și 28 de jucători profesioniști, pentru MECIURI ARANJATE

67
0
Share:

Garda civilă spaniolă a reţinut 83 de persoane bănuite că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trucare de meciuri de tenis pentru pariuri, dintre care 28 de jucători profesionişti, unul dintre aceştia participând al ultimul US Open, informează Reuters, citând un comunicat al Europol, care a colaborat la anchetă.

Reţeaua ar fi fost condusă de persoane cu cetăţenie armeană. Autorităţile spaniole au percheziţionat 11 locuinţe, confiscând 167.000 de euro, o armă, peste 50 de aparate electronice, cartduri de credit, cinci maşini de lux şi documente. De asemenea, au fost blocate 42 de conturi bancare.

Citește și: Important! Toți clienții RCS&RDS sunt vizați! Ce modificări vor apărea de azi, 10 ianuarie

Investigaţia a început în 2017, când Tennis Integrity Unit (TIU) a sesizat autorităţile, în urma unor activităţi neobişnuite cu privire aranjarea unor meciuri din cadrul turneelor challenger şi future.

Suspecţii mituiau jucători profesionişti pentru a fi siguri că se vor înregistra rezultate stabilite dinainte şi foloseau identităţile a mii de persoane pentru a miza pe meciurile aranjate.

Citește și: Olguța Vasilescu nu se lasă! Răspunsul dur pe care i l-a adresat șefului statului

Un jucător profesionist făcea legătura între liderii armeni ai reţelei şi celelalte persoane implicate. După ce ofereau mita, membri ai reţelei asistau la meciuri pentru a se asigura că jucătorii respectă angajamentele asumate şi îi anunţau pe ceilalţi membri ai grupului că pot paria la nivel naţional şi internaţional.

Identitatea jucătorilor de tenis care au fost reţinuţi nu a fost dată publicităţii.

Citește și: Atenție, șoferi! Acestea sunt principalele noutăți pe care trebuie să le știți .

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER