Cum te echipezi când vrei să mergi la fotbal ?

63
0
Share:

Fotbalul este unul dintre sporturile de echipă preferate de români, fie că e jucat ca hobby, fie la nivel de sport de performanță.

Indiferent de context, un echipament de fotbal trebuie să facă față anumitor cerințe precum respirabilitatea pielii, confort și libertate în mișcare. Cu cât te echipezi mai corect, cu atât te vei bucura de fiecare meci de fotbal și vei avea rezultatele dorite.

Echipamentul de fotbal pentru meciuri oficiale este diferit față de un echipament de fotbal pentru meciurile practicate între prieteni. Astfel, trebuie ales în funcție de nivelul de performanță și de solicitarea fizică. Dacă ești în căutarea unui echipament nou pentru fotbal, trebuie să știi de ce ai nevoie pentru un antrenament reușit în funcție de nivelul la care practici acest sport.

Echipament de fotbal pentru amatori

Dacă fotbalul este activitatea ta preferată în timpul liber, alege un echipament care să îți asigure confort și libertate de mișcare la fiecare pas. Când joci fotbal doar în timpul liber, regulile sunt mai simple pentru alegerea echipamentului. Primul pas, și cel mai evident, este să adaptezi echipamentul la sezon. De exemplu, pentru sezonul cald, cel mai potrivit echipament pentru fotbal este format din tricou și pantaloni scurți. Dacă vrei să-i dai chiar o notă personală, poți alege tricoul echipei favorite sau poți personaliza tricoul cu numele tău. Principalele caracteristici de care trebuie să ții cont sunt gradul de respirabilitate și lejeritatea materialelor. În schimb, pentru sezonul rece, pantalonii lungi și bluza sport cu mânecă lungă sunt alegerea ideală pentru confort termic.

Cât despre încălțăminte și accesorii, pantofii sport pentru fotbal sunt recomandați chiar și în meciurile amicale (unde sensul cuvântului e dat chiar de faptul că îl joci alături de prieteni). Sunt concepuți pentru confort la fiecare pas și flexibilitate atunci când vrei să lovești mingea cu putere. Încălțămintea cu crampoane este atât pentru jucătorii amatori, cât și pentru jucătorii profesioniști. Cum altfel ai putea să alergi și să driblezi în voie!? Alege un model de încălțăminte special și de bună calitate, ca să te asiguri că trimiți mingea în poartă fără efort.

Din categoria de accesorii pentru echipamentul de fotbal fac parte și apărătoarele pentru picioare, mănușile de portar și chiar bentițele pentru păr.

Echipament de fotbal pentru competiții și performanță

Echipamentul de fotbal pentru cei care practică acest sport la nivel de performanță este mult mai strict și se supune unor reguli clar stabilite. Astfel, tricourile și pantalonii scurți sunt personalizați la nivel de echipă, cu numele fiecărui jucător. Pentru confort termic în sezonul rece, jucătorii au voie să poarte un echipament de protecție împotriva frigului doar pe sub echipamentul oficial al echipei. Încălțămintea de fotbal cu crampoane, cât și apărătoarele pentru picioare nu mai sunt opționale, sunt obligatorii pentru protecție și eficiență pe teren.

Libertatea de alegere este mult mai mică în cazul echipamentului de fotbal de performanță. Întreaga echipă trebuie să poarte aceleași piese vestimentare și să se supună regulilor impuse.

Indiferent de nivelul la care practici acest sport, trebuie să ai un echipament de fotbal ce face față oricărei provocări. Confortul tău se va resimți în scorul final al fiecărui meci.  

Share:

Leave a reply